Menu

Op zaterdag 10 juni a.s. rijden wij de FietsSponsorTocht, het jaarlijkse evenement waarbij we ruim 100 km fietsen voor een specifiek doel. Dit jaar fietsen we voor wederopbouw en noodhulp in Oekraïne, concreet in de plaatsen Irpin, Boetsja en Hostomel (nabij Kiev). Deze dorpen zijn zwaar getroffen tijdens de eerste maanden van de oorlog. De hartverscheurende beelden staan velen nog scherp op het netvlies.

De lokale christelijke gemeenschap, de Irpin Bible Church (IBC), werkt aan wederopbouw van huizen, voorzieningen en zorgt voor noodhulp zoals het verstrekken van voedsel. In de plaats Hostomel wil IBC een multifunctionele ruimte opknappen. Ook wil men speeltuinen realiseren zodat kinderen weer ‘kind kunnen zijn’ en ook worden veel gevluchte gezinnen uit de frontregio maandelijks van voedsel voorzien. Zo biedt Irpin Bible Church hoop; geen onzekere hoop dat het misschien is goed komt, maar Hoop met een hoofdletter die mensen echt geeft wat ze nodig hebben. Hoop dat het vrede mag worden, hoop dat ze een dak boven hun hoofd mogen houden, hoop dat ze genoeg te eten en drinken mogen hebben en dat hun gebeden verhoord mogen worden!

De Nederlandse Marije Companjen is nauw betrokken bij het werk van de Irpin Bible Church.  Zij werkt samen met stichting Hope4Ukraine en is in Oekraïne aanwezig om hulptransporten en herstelreizen te begeleiden. Marije schrijft: “Het is bijzonder om onze Oekraïense naasten te mogen dienen in deze verschrikkelijke tijd en hoop te mogen brengen!”

Op deze pagina vind je de deelnemers aan de FietsSponsorTocht 2023. Via een klik op de foto van een deelnemer wordt je doorgelinkt naar de persoonlijke sponsorpagina van de fietser! Hier kun je een bericht voor hem of haar achterlaten en donatie doen. Dank je wel! 

  TOP