Menu

FietsSponsorTocht 2021 – zaterdag 18 september! 

Op zaterdag 18 september wordt de 15e editie van de jaarlijkse FietsSponsorTocht gereden. Met een groep enthousiaste fietsers rijden we op ‘dikke banden’ vanuit Rijnsburg een tocht van 120 kilometer door het mooie Zuid-Holland en Utrecht. Ons doel is een bedrag van minimaal € 20.000 bij elkaar fietsen voor ondervoede schoolkinderen in D.R. Congo.

Achtergrond
D.R. Congo is een prachtig land met enorm veel uitdagingen, vanwege het jarenlange geweld door rebellenlegers, corruptie en diepe armoede gaat ongeveer 40% van de kinderen niet naar school en is er sprake van enorme ondervoeding onder de kinderen. Stichting Action Uruma, geleid door de Congolese Roland en zijn Nederlandse vrouw Ingeborg, is een basisschool gestart in het dorp Kashongolere. Ingeborg is kinderarts en uit medisch onderzoek bleek dat 50% van de 150 kinderen op school chronisch ondervoed was. Daarom zijn ze gestat met het aanbieden van een eiwitrijk schoolontbijt met daarin maismeel, soja en sorghum. Ondervoeding heeft een grote impact op het leven van een kind, ondervoede kinderen worden sneller ziek met een grote kans op overlijden, ze presteren minder goed op school en hebben daardoor minder kansen voor de toekomst.  

Waar fietsen we voor?
Met het gedoneerde geld gaan we landbouwgrond kopen en de ingrediënten voor het schoolontbijt zelf verbouwen. Hiermee wordt het project zelfvoorzienend, is er de mogelijkheid om voortdurend in eiwitrijke voeding te voorzien en wordt werkgelegenheid gecreëerd in het land zelf.  

Met 23.000.euro kunnen we land, gereedschap en zaden kopen en voorzien in salaris van de landbouwers tot de eerste oogst. Na de oogst kunnen we de voedingsmiddelen gebruiken voor het schoolontbijt en deels verkopen om het project te continueren. Indien meer geld binnenkomt kan ook het schoolontbijt tot de eerste oogst voortgezet worden. Voor 30 euro geef je een kind een half jaar lang schoolontbijt. 

Wat kun jij doen?
Voor een bedrag van € 30 help je een kind met een half jaar lang schoolontbijt. We hopen van harte dat je een bijdrage zou willen doen! Ook kun je meehelpen door zelf mee te fietsen, en je zo actief in te zetten voor deze kinderen. Sponsoren kan via de persoonlijke sponsorpagina’s hieronder (klik op één van de deelnemers) of contant bij één van de fietsers. Wil jij meefietsen? Meld je dan snel aan bij Frank, Mark of Joost via www.handsnfeet.nl/contact

DEELNEMERS 
Klik op een deelnemer hieronder en lees de persoonlijke motivatie van de fietsers. 

.

Bekijk hieronder de terugblik van de FietsSponsorTocht 2019 of lees hier het verslag. 

De 14e FietsSponsorTocht!

Sinds 2006 zijn er al 14 fietstochten gereden, onder andere naar Leusden, Texel, Oosterland, Utrecht, Rotterdam, Nijkerk en Castricum. Veel belangrijker zijn de verschillende projecten die hiermee ondersteund zijn, zoals Kamp Oekraïne van Stichting Oekroe, een kinderdorp in Uganda, Project Remer van Stichting Help mij leven en Waterputten in Liberia. Een mooi middel om op een actieve manier iets te doen voor onze naaste. We hopen op een succesvolle 14e editie!

  TOP