Menu

FietsSponsorTocht 2019 geslaagd! 

Op zaterdag 6 juli is de jaarlijkse FietsSponsorTocht van Stichting Hands & Feet gereden. Met 20 fietsers reden we op ‘dikke banden’ een tocht van 120 kilometer door het mooie Zuid-Holland. Het doel was € 15.000 bij elkaar fietsen om kinderen in Oeganda kwalitatief goed onderwijs en een betere toekomst te geven. Dat doel is ruimschoots behaald! Bekijk hieronder de terugblik van de tocht en lees hier het verslag. 

  

Achtergrond
Jerry en Elspeth zetten zich met hun stichting Serve Direct al tien jaar in voor kinderen in Oeganda. Middels innovatieve oplossingen brengen ze kwalitatief hoog onderwijs dichtbij voor kinderen die hier anders geen of nauwelijks toegang tot hebben. Dit doen zij onder meer middels Connect Education Centres. Dit zijn door hen zelf opgezette educatiecentra waar verschillende scholen een paar keer per week naar toe komen om bijgeschoold te worden in de belangrijke vakken Spelling, Wiskunde en Engels. Deze bijscholing is hard nodig omdat de kwaliteit van het reguliere onderwijs vaak veel te wensen over laat. Door te focussen op deze drie vakken wordt op een relatief goedkope manier het onderwijsniveau voor vele scholen tegelijk opgekrikt.

Op naar de volgende stap
De bevlogen docenten van de Connect Education Centres hebben gemerkt dat de kinderen nauwelijks bekend zijn met lezen en dat daardoor het opnemen van de lesstof uit lesboeken lastig is. Zij hebben daarom het idee opgevat om per dorp een mobiele bibliotheek op te zetten. Zo krijgen kinderen van de scholen in de omgeving toegang tot leesmateriaal dat er nu simpelweg niet is. Het gaat om een eenmalige investering van zo’n € 750 per rijdende bieb, inclusief ruim 200 boeken. Het project wordt uitgevoerd vanuit de educatiecentra en wordt na ingebruikname financieel onderhouden door het lidmaatschapsgeld dat de aangesloten scholen betalen om gebruik te kunnen maken van zo’n educatiecentrum. Dit lidmaatschapsgeld is beperkt, maar zorgt voor een hoge mate van betrokkenheid van de scholen. 

Wat kun jij doen? 
Deze rijdende bibliotheekjes komen er niet zonder de hulp van fietsers en van sponsors. De vraag aan jou is of je mee wilt fietsen, of dat je de actie wilt steunen door middel van een gift. Voor 15 euro help jij 5 kinderen aan het lezen, met 750 euro zijn we in staat om een complete rijdende bieb te realiseren. Sponsoren kan via de persoonlijke sponsorpagina’s hieronder (klik op één van de deelnemers) of contant bij één van de fietsers. Wil jij meefietsen? Meld je dan snel aan bij Frank, Mark of Joost via www.handsnfeet.nl/contact

 

DEELNEMERS 
Klik op een deelnemer hieronder en lees de persoonlijke motivatie van de fietsers. 

.

FOR OUR ENGLISH GUESTS:
ServeDirect is a UK registered charity. Gift Aid can be reclaimed on all UK taxpayer donations. Click on the link below to make a direct UK donation in £: press here. Alternatively visit the ServeDirect homepage www.servedirect.org and then click on the donate button at the top right of the page. Please write Handsandfeet in the message.

 

Jerry & Elspeth vertellen in het kort iets over het project

Sinds 2006 zijn er al 12 fietstochten gereden, onder andere naar Leusden, Texel, Oosterland, Nijkerk en Castricum. Veel belangrijker zijn de verschillende projecten die hiermee ondersteund zijn, zoals Kamp Oekraïne van Stichting Oekroe, een kinderdorp in Uganda, Project Remer van Stichting Help mij leven en Waterputten in Liberia. Een mooi middel om op een actieve manier iets te doen voor onze naaste!

 

  TOP