Menu

FietsSponsorTocht 2018 een groot succes! 

Zaterdag 30 juni is de FietsSponsorTocht van Hands & Feet gereden. Dit jaar fietsten we van Rijnsburg naar Rotterdam en weer terug. Het doel was € 15.000 bijeen trappen om 40 door HIV/Aids getroffen kinderen en jongeren in Thailand naar school te kunnen laten gaan. Dit is ruimschoots overtroffen! Bekijk hier een indrukwekkend filmpje over het doel. 

Even na 7.00 uur vertrokken de fietsers vanaf het Burg. Koomansplein te Rijnsburg, met een tocht van 130 kilometer voor de boeg. Zoals gebruikelijk iedereen op de stadsfiets, dus met recht een uitdaging!

Het beloofde een prachtige, maar ook warme dag te worden. Het tempo zat er direct goed in en met zo’n 22 km per uur werd er koers gezet richting de Scheveningse Haven voor de eerste korte stop en een kijkje bij de boten van de Volvo Ocean Race.

De tweede etappe liep via Kijkduin, langs Schipluiden en door Vlaardingen en vervolgens naar Rotterdam, waar we een broodje bal aten bij De Ballentent aan de Maas. Na de lunch werd de Maastunnel meegepakt om de gemiddelde snelheid nog wat omhoog te schroeven om vervolgens voor een kiekje bij Hotel New York een groepsfoto te schieten met de Erasmusbrug op de achtergrond. Inmiddels zaten we al op dik 75 kilometer! De terugweg ging langs de mooie rivier de Rotte en de Rottemeren, richting Zoetermeer.

De slotetappe ging over Zoetermeer en Voorschoten naar Herberg Welgelegen in Valkenburg. Daar tikten we de 130km aan en stond er een lekker koud biertje klaar. Tijdens het buffet, betaald vanuit de eigen bijdrage, zagen we een videoboodschap uit Thailand van de Nederlandse Jan-Peter & Natasja Kelder, die daar het lokale project leiden. Een mooi dankwoord, gevolgd door een film van het werk dat zij daar doen maakte indruk. Een pijnlijk achterwerk, stram, stijf, moe maar zeer voldaan sloten we de dag af.

Lees meer over het het project en de stichting Siam-Care

We bedanken iedereen heeft bijgedragen aan de tocht, in het bijzonder de deelnemers en hun inzet om sponsors te werven, maar vanzelfsprekend ook alle sponsors.

DEELNEMERS 
Hierboven alle fietsers in Rotterdam, met de Erasmusbrug op de achtergrond. Klik op een deelnemer hieronder en lees de persoonlijke motivatie van de fietsers. 

.

Op de uitnodigingenlijst van 2019 komen? Meld je aan via www.handsnfeet.nl/contact 

Bedankt uit Thailand!
Bekijk onderstaand filmpje van Jan-Peter & Natasja als bedankje.

Sinds 2006 zijn er al 12 fietstochten gereden, onder andere naar Leusden, Texel, Oosterland, Nijkerk en Castricum. Veel belangrijker zijn de verschillende projecten die hiermee ondersteund zijn, zoals Kamp Oekraïne van Stichting Oekroe, een kinderdorp in Uganda, Project Remer van Stichting Help mij leven en Waterputten in Liberia. Een mooi middel om iets te kunnen doen voor onze naaste!

 

  TOP