Menu

FietsSponsorTocht 2020 – zaterdag 26 september! 

Op zaterdag 26 september 2020 wordt de jaarlijkse FietsSponsorTocht gereden. Met een groep enthousiaste fietsers rijden we op ‘dikke banden’ een tocht van 120 kilometer door het mooie Noord- en Zuid-Holland. Het doel is € 40.000 (bijgesteld doelbedrag) bij elkaar te fietsen voor vluchtelingen bij kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.

UPDATE 2

De situatie is veranderlijk en zal dat komende periode ook blijven. Tirza en Better Days blijven zich met hart en ziel inzetten voor vluchtelingen in nood. We hebben vertrouwen dat zij doen wat nodig is en willen hen daar van harte in ondersteunen. Zo zullen we mogelijk een deel aanwenden voor acute noodhulp en een tweede deel om structureler hulp aan vluchtelingen te kunnen bieden in de situatie die zich gaat vormen. Wij geven hen het vertrouwen en blijven we de situatie monitoren om de beschikbare middelen op een juiste manier in te zetten.

UPDATE 1

Sinds 9 september 2020 is de situatie in Kamp Moria wegens meerdere branden aanzienlijk veranderd. Triest genoeg kreeg men weer een trauma te verwerken. Hoopvol echter zijn de berichten rond de alleenreizende minderjarigen. Media berichten dat zij inmiddels van het eiland zijn gehaald. Vanmorgen heeft Frank telefonisch contact gehad met Tirza, die aangaf dat de situatie vreselijk is. Het lijkt wel oorlogsgebied. Er is veel nood, Tirza bekijkt daarom op welke manier wij op korte termijn kunnen helpen om haar en Better Days te supporten in het ondersteunen van mensen in nood. De berichten volgen elkaar snel op. Vanmiddag berichtten media dat ook Nederland bereid is een vluchtelingen op te nemen. Vanavond berichtte diezelfde media dat het zou gaan om 50 alleenreizende kinderen en 50 vluchtelingen ‘in gezinsverband’. Wij gaan door met ons doel, nl. geld ophalen voor het werk van Better Days. Laten we hopen en bidden dat dit een keerpunt is, laten we hopen dat dit Better Days brengt! We houden u op de hoogte.

Achtergrond
Onveranderd is dat we ons inzetten het werk van de Nederlandse Tirza die voor de stichting Better Days op het Griekse eiland werkt. Met haar team zette zij zich tot voor kort in voor minderjarigen, die zonder vader of moeder op de vlucht zijn. Dit ging vlak voor de brand om zo’n 600 jongens en meisjes, die daar in miserabele en gevaarlijke omstandigheden verkeerden. Ze zijn al getraumatiseerd door de oorlog en het geweld in hun thuisland, velen lopen nu een nieuw trauma op omdat er amper naar ze wordt omgekeken. Kinder- en jeugdartsen luidden niet voor niets de noodklok (zie dit artikel van Trouw). Sommige van hen hebben paniekaanvallen, en gaan zelfs over tot zelfbeschadiging. Tirza ziet het als haar roeping om deze groep kinderen psychische hulp te bieden. Ook was zij met Better Days bezig om slaapplaatsen te creëren voor deze jongeren, zodat deze onder hun hoede en in hun zicht konden verblijven.

Met de FietsSponsorTocht wilde Hands & Feet initieel € 15.000 bijeenbrengen, voor de hieronder genoemde doelen. Inmiddels is zowel het doelbedrag bijgesteld, als ook de voorgenomen besteding. Gezien de veranderende omstandigheden als gevolg van de verwoestende branden, schrijven we hierover in onze updates.

Wat kun jij doen?
Voor een bedrag van € 25 help je een vluchteling. We hopen van harte dat je een bijdrage zou willen doen! Ook kun je meehelpen door zelf mee te fietsen, en je zo actief in te zetten voor deze minderjarigen op Lesbos. Sponsoren kan via de persoonlijke sponsorpagina’s hieronder (klik op één van de deelnemers) of contant bij één van de fietsers. Wil jij meefietsen? Meld je dan snel aan bij Frank, Mark of Joost via www.handsnfeet.nl/contact

DEELNEMERS 
Klik op een deelnemer hieronder en lees de persoonlijke motivatie van de fietsers. 

.

Bekijk hieronder de terugblik van de FietsSponsorTocht 2019 of lees hier het verslag. 

De 14e FietsSponsorTocht!

Sinds 2006 zijn er al 13 fietstochten gereden, onder andere naar Leusden, Texel, Oosterland, Nijkerk en Castricum. Veel belangrijker zijn de verschillende projecten die hiermee ondersteund zijn, zoals Kamp Oekraïne van Stichting Oekroe, een kinderdorp in Uganda, Project Remer van Stichting Help mij leven en Waterputten in Liberia. Een mooi middel om op een actieve manier iets te doen voor onze naaste. We hopen op een succesvolle 14e editie!

  TOP