Menu

Een brug slaan tussen arm en rijk met 30daysProjecten en ShareXperience

 

30DAYS-PROJECTEN
Doel: Hulp bieden door fondsenwerving
Elke maand brengt Hands & Feet een projectdoel onder de aandacht. Doel is om een bepaald bedrag op te halen en daarmee concreet invulling te geven aan de hulpvraag. Het concreet maken van de hulpvraag doen we door de hulpvraag af te bakenen. Zie het voorbeeld hiernaast.

Bijvoorbeeld: Er is hongersnood in Zimbabwe. We hebben contact met mensen die in een Ziekenhuis in Zimbabwe werken. Zij kunnen met een gift van €25 een kind twee weken opnemen, bijvoeden en daarmee het leven redden. Doel: Red het leven van 40 kinderen. Voor €25 kun je één kind helpen!

Met direct mailings, Facebook en onze website wordt gedurende de maand aandacht gevraagd voor het projectdoel. Het is de bedoeling om een bepaald doelbedrag op te halen. Door een doel te benoemen, hopen we betrokkenheid te creëren en het idee om samen een haalbaar doel te bereiken en daarmee de realisatie van het projectdoel. Oftewel “mijn geld komt goed terecht”.

De projectdoelen komen voort uit initiatieven die ondersteuning hard nodig hebben en dit in onze ogen ook verdienen! Vanuit ons netwerk zijn we in staat om een goede selectie te maken en de juiste mensen hiervoor te benaderen, zodat de gelden goed terecht komen. Aan de projecten zijn in principe geen restricties verbonden, dus voel je vrij om met ons te sparren over de haalbaarheid van je project.

Hoe werkt het in de praktijk?
Onze doelstelling is om op deze website iedere maand een nieuw project te lanceren. Tijdens de lopende maand is hier continue zichtbaar hoeveel donaties er zijn ontvangen en hoeveel er nog benodigd is om het projectdoel te halen. Als na die maand het eindbedrag bekend is, wordt het geld overgemaakt en het project gerealiseerd. Op de website vind je dit terug met tekst, foto- en filmmateriaal. Zo kun je zien en lezen wat er met het geld gebeurd is.

SHARE XPERIENCE
Doel: Delen, bewustwording, motiveren en activeren
Het delen van ervaringen en enthousiasme motiveert en maakt dat de persoonlijke betrokkenheid groeit. De nood komt dichterbij en het wordt duidelijk dat je werkelijk een verschil kunt maken. Dit kan je inspireren om ook jouw handen en voeten in te zetten om anderen te helpen.

Presentaties & Workshops
Met veel plezier verzorgen wij presentaties en organiseren interactieve sessies (workshops) over Hands & Feet. Bijvoorbeeld met betrekking tot projecten, vrijwilligerswerk, zendingswerk en leven in een vreemde cultuur. We doen dat graag op een bijeenkomst op jouw school, club, vereniging, kerk of bedrijf.

  TOP