Menu

FietsSponsorTocht brengt ruim € 17.000,- op!

Op 4 en 5 juli fietste een groep vrijwilligers uit Rijnsburg en Katwijk ruim 200 km en veel geld bij elkaar voor project Remer in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit project is opgezet door Nederlander Robert Smits. Robert en zijn team helpen straatkinderen te overleven in de krottenwijken en bieden hen een nieuwe toekomst. Eén van de fietsers, Peter Schreve, beschrijft hieronder zijn ervaringen tijdens de door Stichting Hands & Feet georganiseerde FietsSponsorTocht.

Heenreis Rijnsburg > Blaricum
Op vrijdag 4 juli vertrokken 16 fietsers om 7.00 uur vanaf het Burg. Koomansplein in Rijnsburg richting Blaricum, uitgezwaaid door belangstellenden. Peter Mens had een mooie route uitgezet en Hetty Mens beheerde de ‘pot’. Mark Heemskerk wist ons tussentijds te informeren over de laatste stand van de het gesponsorde geld. We waren blij dat het streefbedrag bij aanvang was bereikt! Mede door het mooie en warme weer, werd het een prachtige rit en werden er tussenstops gehouden voor een bakkie, een happie en om de bilspieren weer enigszins te ontspannen. Iedere deelnemer heeft de kosten voor onderdak en het eten onderweg betaald uit eigen zak, zodat al het sponsorgeld zonder aftrek van kosten gegarandeerd naar de straatkinderen in Rio de Janeiro gaat. Dat is natuurlijk geweldig! Rond 17.00 uur kwamen wij aan op het slaapadres in het bos tussen Blaricum en Huizen.

Terugreis Blaricum > Rijnsburg
Na een goede nachtrust en ontbijt, wederom in de buitenlucht, klommen wij op zaterdag 5 juli weer op de fiets om, via een andere route, de terugreis naar Rijnsburg af te leggen. Rond het middaguur begonnen er uit de aanwezige wolken kleine buitjes te vallen, maar het moreel was en bleef goed, ook toen wij rond half drie in de buurt van Zoeterwoude overvallen werden door een wolkbreuk en tot op het bot toe nat waren. Hierdoor realiseerden wij ons nog nadrukkelijker het doel waarvoor wij fietsten en het voorrecht dat wij in een land als Nederland mogen wonen. Inmiddels hadden wij de nieuwe tussenstand via Mark doorgekregen en waren zeer onder de indruk en dankbaar voor het resultaat. Zaterdagmiddag om 16.00 uur arriveerden we weer in Rijnsburg en werden daar door partners, geliefden en vrienden enthousiast ontvangen.

We willen alle sponsoren hartelijk danken voor de gulle gaven. We zijn ontzettend blij en dankbaar met de ongelofelijke opbrengst van ruim € 17.000,-!! We zijn daarbij vooral ook God dankbaar, dat wij ons op deze wijze mochten inspannen voor een prachtig doel en voor de zegeningen die we hebben mogen ervaren over alles wat we hebben meegemaakt en ervaren.

Dit artikel is ook verschenen op 10 juli in De Rijnsburger, klik hier
Luister ook: Radiofragment van Radio West! [druk op spatiebalk voor afspelen] Nog meer fotos: 

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP