Menu

FietsSponsorTocht 2022: Wind, regen en een mooie opbrengst!

De editie van de FietsSponsorTocht 2022 beloofde volgens de voorspellingen een natte en winderige editie te worden. De 100km zou dus ook een fysiek een uitdaging worden! Met een groep van 14 deelnemers stonden we zaterdag 17 september in alle vroegte klaar, bepakt met regenkleding en positieve moed om er een mooie dag van te maken!

Om 8 uur verzamelden we op het Burgemeester Koomansplein in Rijnsburg. 14 deelnemers; 13 mannen en 1 vrouw; 4 elektrische fietsen, 10 gewone fietsen; Iedereen met een eigen motivatie, maar allemaal voor hetzelfde doel, nl. Fineke Janssen in Bolivia helpen haar mooie werk onder verslaafde jongeren te ondersteunen. Na een korte uiteenzetting van de route en het vouwen van de handen, stapten we op de fiets om via de Valkenburgerweg richting de Rhijnhofweg richting Voorschoten te fietsen. Na Voorschoten belandden we al snel in de polder, om via dijkjes, weilanden, spruitenvelden, ophaalbruggetjes en slalommend tussen de koeien door, de eerste halte bij Benthuizen te bereiken. Na een korte stop, een broodje en een kledingwissel, zetten we koers richting de prachtige slingerweggetjes langs de Rotte richting de Rottemeren. Tijd voor een bakkie en een appelgebakje, met prachtig zicht op de regenboog, teken van hoop, teken van Gods verbond met de mens!

Het vervolg van de route voer langs de Rotte, richting Rotterdam, Nieuwerkerk aan den IJssel, om vervolgens door Gouda naar de Reeuwijkse Plassen. Tweemaal werd er gestopt voor een kledingwissel, de plotsklapse regenbuien zorgden dat we ons wapenden tegen het neerkomende water, her en der ook gecombineerd met schuilen onder bomen. De Reeuwijkse Plassen waren het decor voor een heerlijke lunch. 63km in de benen, dus tijd om energie op te doen voor de resterende 40 tegenwind.

Over de noordkant van Gouda merkten we de eerste tegenwind op, om via Waddinxveen en Moerkapelle, een stukje langs de A12, richting Zoetermeer te koersen. Nog één stop bij SnowWorld voor een colaatje. 83km inmiddels! Nog 25km te gaan, richting Stompwijk volle bak tegenwind door de polder richting de Vogelplas, langs de Vlietlanden, terug richting Leiden, Oegstgeest richting Camping Koningshof. Rond half zes kwamen we moe maar voldaan en net voor de (volgende) bui aan in het Polderhuis, waar we gastvrij werden ontvangen voor een welverdiende bord pasta. Zo konden we onder het genot van een drankje nog even gezellig de dag doornemen en bijkomen van de 107 kilometer die we op dat moment in de benen hadden.

Als kers op de taart was er nog een mooie boodschap van Fineke uit Bolivia. In een video toonde ze ons de projecten en bedankte ze ons en u als giftgevers voor alle inzet en support. Samen hebben we de handen ineen geslagen een prachtig bedrag van intussen bijna € 22.000,- opgehaald voor de jongeren in nood, die door Fineke en haar team liefdevol worden opgevangen.

Als stichting willen we in eerste instantie de fietsers danken, voor het werven van fondsen en samen een dag optrekken om de uitdaging aan te gaan. Peter Mens verdient een speciale vermelding voor het uitzetten van de route, kiezen van de stops, de flexibiliteit om die route aan het weer aan te passen en daarmee de hele groep zorgeloos op sleeptouw te nemen langs prachtige plekken in Zuid-Hollandse. Tenslotte een groot dank je wel aan alle sponsoren voor de bijdragen aan het project van Fineke in Bolivia!

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


2 Comments
 1. Ina 19 september 2022 at 22:02

  maar 1 vrouw?
  Pittige tocht, toppers zijn jullie!!
  Vrgr Ina

 2. Fineke Janssen 24 september 2022 at 01:35

  Tjonge wat een tocht, echt doorzetters allemaal! Heel erg leuk om met de fotos en het filmpje een beetje mee te kijken.
  Warme groet en nogmaals heel hartelijk dank, Fineke

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP