Menu

Martin Noort

Dit jaar heb ik getwijfeld mee te doen aan de fietssponsortocht. De afstand (100km) is eerlijk gezegd niet heroïsch te noemen. En het werven van sponsors is niet mijn favoriete bezigheid.

Toch heb ik besloten om dit jaar (weer) mee te gaan. Omdat de leefomstandigheden van de vluchtelingen op Lesbos bar en uitzichtloos zijn. Een zwarte bladzijde voor een welvarend Europa, waar geen makkelijke oplossingen voor te vinden zijn.

Gelukkig zijn er engelen als Tirza. Die ook geen makkelijke oplossing heeft, maar wel 2 handen, 2 benen en een groot hart. Die zich bekommert om minderjarigen die zonder ouders trauma op trauma hebben opgelopen. Met psychische hulp, met onderwijs en een fatsoenlijke slaapplaats.

U en ik kunnen dit grote onrecht niet oplossen. Maar we kunnen wel ook onze handen en benen inzetten. Door te fietsen, door te doneren. Want ieder kind is er één….

Doet u mee?

Doneer voor Martin!


Help de vluchtelingen uit Kamp Moria, Lesbos

De Nederlandse Tirza werkt voor de stichting Better Days op het Griekse eiland Lesbos. Met haar team zette zij zich tot voor kort in voor minderjarigen, die zonder vader of moeder op de vlucht zijn. Dit ging vlak voor de brand om zo’n 600 jongens en meisjes, die daardoor in miserabele en gevaarlijke omstandigheden verkeerden. Door de brand is de situatie sterk veranderd. In de updates houden we je op de hoogte.

UPDATE: Ontwikkelingen Kamp Moria na branden (klik hier)

Met de FietsSponsorTocht wil Hands & Feet € 40.000 (bijgesteld) bijeenbrengen. Hands & Feet wilde de noodzakelijke hulp aan de minderjarige vluchtelingen helpen te financieren. Door de brand is de situatie echter totaal veranderd. We willen Tirza steunen, juist nu de situatie verergerd is en er veel onzekerheid is door de branden. Samen blijven we de situatie monitoren om de beschikbare middelen op een juiste manier in te zetten. Lees verder… 

 

Wat kun jij doen?
Voor € 25 ondersteun jij een vluchteling. Ook kun je meehelpen door zelf mee te fietsen en je zo actief in te zetten voor de vluchtelingen op Lesbos. Sponsoren kan via de persoonlijke sponsorpagina’s hieronder (klik op één van de deelnemers) of eventueel contant bij één van de fietsers.

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP