Menu

13 Raamkozijnen voor Roemeense gezinnen

Karin Muller is een Nederlandse die werkt onder de armen in Roemenië. Karin zet zich onder andere in voor de verbetering van de leefsituatie van de Roma-bevolking. In het dorpje Gilau leven Roma-gezinnen, met 4 tot wel 10 kinderen, vaak in slechte huizen. Kinderen slapen op de tocht en het is moeilijk om de huisjes warm te houden. Niet in de laatste plaats komt dat vaak door slechte raamkozijnen of helemaal geen ramen. Er zijn zelfs huisjes waar plastic de wind en regen moet tegenhouden! Dit terwijl een raam met dubbelglas nog geen € 150 kost. Met hulp van de gezinnen zelf kan voor dat geld het raam aangeschaft, geplaatst en afgewerkt worden. In totaal bracht het 30days-project van december ruim 1.067 euro op, goed voor zo’n 7 ramen. Aanvullend heeft Hands & Feet vanuit het ‘bestemmingsfonds 2.0’ dit bedrag aangevuld tot € 1.500 waardoor in totaal 10 gezinnen geholpen konden worden. De ramen zullen nog in januari 2016 geplaatst worden, zodat deze gezinnen er de rest van de winter lekker warm bij kunnen zitten!

Update 5 februari 2016: Extra gift ontvangen van de Marnixschool!
Vandaag ontvingen nog een prachtige gift van de P.C.O.K. Marnixschool uit Katwijk. De Kerstcollecte hebben zij gedoneerd aan dit mooie project. Zo maken kinderen en docenten van de Marnixschool het mogelijk dat nog eens 3 zigeunergezinnen er vanaf deze winter warmer bij zitten doordat ook hun huis voorzien kan worden van een nieuw raamkozijn met dubbelglas! Bedankt!

Update 19 april 2016: Project afgerond!
Afgelopen kwartaal zijn de meeste van in totaal 13 ramen geplaatst bij diverse zigeunergezinnen in het Roemeense Gilau. Met een extra gift van de Marnixschool naar aanleiding van een collecte, kon Karin in totaal 13 ramen kopen en het laten plaatsen. Doel gehaald! Met hulp van de gezinnen zelf, zijn de ramen gezet. Dat hebben ze echt goed gedaan! Zie hieronder de foto’s, zowel nog enkele van de oude situatie, het plaatsen en het resultaat.

Karin is blij met de ondersteuning en dat we op deze manier samen weer een goed project hebben mogen realiseren. Gods zegen en groetjes uit Roemenië, Karin!

Meer info
Voor meer info over dit mooie project, klik hier.

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP