Menu
Unsuccessful

30daysProject dec – Help Oekraïne de winter door! (update)

108%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 86.691

  • 1734 Oekraïners de winter door

  • Doelbedrag

    € 80.000

  • Doel

    1.500 Oekraïners de winter door

Terwijl wij in Nederland Kerst en Oud & Nieuw vieren, maakt Oekraïne een koude winter mee. Door beschietingen op elektriciteitscentrales zet Rusland de kou in als wapen. Er was al veel gebrek, maar nu ook aan stroom. Miljoenen Oekraïners zitten in de kou en in het donker, en proberen de winter door te komen.

Via een bevriend Oekraïens gezin, dat in mei naar Nederland (Voorhout) is gevlucht, is het plan ontstaan om generatoren te kopen en te brengen naar Oekraïne. Samen met Sacha en Ljoedmilla, die zelf een familiehuis hebben (12 kinderen), komen we in actie voor andere familiehuizen, centra voor gehandicapten, ouderen en centrale ‘opwarmplekken’ in de regio Zhytomir en Kiev. Juist kwetsbare kinderen, ouderen en gehandicapten kunnen niet vluchten en hebben dringend hulp nodig.

Een kleinere generator kost circa € 1.250 en de grotere €2.500. We gaan er voor om 50 tot 60 generatoren te kopen, waarvoor de adressen in Oekraïne al bekend zijn en dus een concrete bestemming hebben. Totaal zullen hier naar schatting 1.500 mensen baat bij hebben. De totale kosten zijn € 80.000 waarbij we alle generatoren in januari in Oekraïne willen hebben. Het eerste transport, met dank aan Werkgroep De Ruyter, is voor Kerst vertrokken met 38 generatoren.

Alle generatoren zijn van goede kwaliteit, meeste van het merk Honda en Kohler-SDMO, waarbij alle leveranciers een korting hebben aangeboden op hun verkoopprijs. Alles wat meer binnenkomt dan het doelbedrag wordt besteed aan winterhulp in Oekraïne.

Om de (aangepaste) doelstelling van 80.000 is nog 10.000 euro nodig. Omgerekend kost het ca. € 50,- om iemand de hele winter aan elektriciteit te helpen. Mocht u bijdrage willen leveren dan is deze meer dan welkom!

We hopen en bidden dat we met elkaar onze Oekraïense vrienden niet in de kou hoeven laten te staan. Samen helpen we hen de winter door!

Help je ook mee?

Hartelijke groet,

Joost | Mark | Frank

Ps. het is ook mogelijk als bedrijf een generator te sponsoren. Neem voor meer info contact op.

0 Comment
  TOP