Menu
Unsuccessful

30daysProject juni: Help de Domari-kinderen in Israël naar school!

83%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.500

  • 83 kids een rugtas

  • Doelbedrag

    € 3.000

  • Doel

    100 kids een rugtas

Hoewel het bij weinigen bekend is, woont er al honderden jaren een zigeuner-gemeenschap in Jeruzalem, aangeduid als ‘Domari-gypsies’. Hun situatie is vergelijkbaar met die van de (Oost) Europese Roma: veel ongeletterdheid, werkloosheid, slechte huisvesting en hevige armoede. Ze worden door de meeste Joden als Arabieren geminacht en buitengesloten.

Amoun Sleem -zelf Domari- kon dit in 1999 niet langer aanzien en richtte op 16-jarige leeftijd een stichting op die opkomt voor deze gediscrimineerde groep, in het bijzonder voor Domari-kinderen.

Waarom zet Amoun zich in? Als klein kind dacht ze jarenlang dat God haar en haar familie niet goed had geschapen. Ze dacht dat zij, haar familie en hun cultuur er niet mochten zijn. Later ook nog als kind, ontdekte ze dat God haar en haar familie wel goed had geschapen, maar dat de andere mensen hun niet mochten. Waarom dat begreep ze niet en begrijpt dit nog niet. Afgezien dat ze zigeuners zijn. Ondanks twee jaar spijbelen, maakte ze de lagere school later af en daarna werd het vervolgonderwijs met succes afgerond.

Amoun vraagt of er sponsoring kan zijn voor rugtassen, zonder dat kunnen kinderen niet naar school.Eén rugtas (met inhoud) kost € 30,-. Hands & Feet heeft als doel 100 kinderen te helpen en dus het geld voor 100 rugtassen bij elkaar te krijgen (€ 3.000).

Help je ook met ons mee?

Hartelijke groet,

Joost | Mark | Frank

www.handsnfeet.nl

0 Comment
  TOP