Menu
Unsuccessful

Babybox voor jonge Roma moeders in Bulgarije

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.000

  • 40 Baby boxen

  • Doelbedrag

    € 2.000,-

  • Doel

    40 Baby boxen

Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Armoede drijft hen tot bedelen, stelen en prostitutie. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners – en vaak jonge tieners – zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als hun kindje is geboren. 

Met het Babybox-project van Stichting Mission Possible worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld. Het is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben. In het project worden moeders bovendien getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn.

De Babybox-dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen. Ook hygiëne en voeding zijn belangrijke onderdelen van het project.

Bulgarije
Bulgarije is één van de armste landen van Europa, met een bevolking van ongeveer 7,2 miljoen mensen, waarvan ongeveer 4,4% Roma. De Roma zijn een gemarginaliseerde etnische groep aan de onderkant van de Bulgaarse samenleving. Ze leven rond het bestaansminimum door middel van seizoenswerk in de landbouw, informele arbeid en andere, soms illegale activiteiten. Alcohol- en drugsmisbruik, evenals huiselijk geweld, komen vaak voor. Woonomstandigheden zijn eenvoudig en sanitaire voorzieningen zijn vaak zeer primitief.

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP