Menu
Unsuccessful

Help mensen in Gambia met klamboes tegen malaria

79%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.980

  • klamboes

  • Doelbedrag

    € 2.500

  • Doel

    1000 klamboes

Machteld Smilde, opgegroeid in Katwijk en inmiddels huisarts in Drachten, is oprichter van de stichting community health support Gambia. Zij is sinds een aantal jaar werkzaam in Gambia als vrijwillig arts. Het afgelopen malariaseizoen werkte ze in een kleine gezondheidspost in Tanjeh en kon men de stroom aan malariapatiënten niet aan. Gebrek aan medicatie en materialen maakten dat in één seizoen 540 jonge mensen (< 35 jaar) overleden aan malaria. Bizarre getallen, dus nam ze zich voor in actie te komen: “Dit mag niet nog eens gebeuren.”

Met de stichting Community health support Gambia gaan we samen met de lokale gezondheidswerkers de strijd aan tegen relatief simpel te behandelen ziekten. Doel is toegang tot basale gezondheid voor iedereen. Daarnaast richten we ons op preventieve programma’s. Met de actie klamboes voor Tanjeh kunnen we malaria voor zijn. In juli start het malariaseizoen en moet heel Tanjeh onder de klamboe (12.500) liggen. Een klamboe (€2,50) biedt bescherming tegen malaria aan drie gezinsleden en gaat zeven jaar mee. Een kleine investering met heel veel winst. Als we het hele dorp Tanjeh (37.00 inwoners) voorzien van klamboes en preventieve medicatie voor de kinderen, redden we veel levens (3000 in zeven jaar). Samen met de gemotiveerde plaatselijke gemeenschap, zal Machteld erop toezien dat elke gedoneerde klamboe op z´n plek terecht komt en juist gebruikt wordt!

Tijdens het 30daysProject van april 2021 willen we ons inzetten om Machteld en haar stichting te ondersteunen om dit project in Gambia op te kunnen zetten. Zo kunnen zij, of beter: door de handen ineen te slaan, ‘wij’ de inwoners van Tanjeh, een klein en arm vissersdorp in Gambia, beschermen tegen malaria. Als Hands & Feet willen we ons inzetten om 1.000 klamboes in te zamelen en daarmee zo’n 3.000 mensen te helpen. Doe je mee?

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP