Menu
Unsuccessful

Boor mee naar een waterput voor 300 gezinnen in Oeganda

106%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 6.373

  • 319 gezinnen water

  • Doelbedrag

    € 6.000

  • Doel

    300 gezinnen water

Samen met haar vriendinnen loopt Grace naar de waterbron. Het is een flinke wandeling, maar de heenweg is niet zo erg. De jerrycans die ze meedragen zijn nog leeg en daardoor makkelijk mee te nemen. Als ze na een uur aankomen bij de waterbron vullen de kinderen hun jerrycans en met behulp van de anderen legt Grace haar 20 liter jerrycan op haar hoofd. De terugtocht gaat langzaam, het dragen vraagt grote inspanning en concentratie. Eenmaal thuis kan het koken beginnen en kan Grace aan haar huiswerk.

Grace is één van de kinderen die woont in Namunyuka, het dorp waar YoChild-Africa werkzaam is. De meeste gezinnen van Namunyuka leven onder de armoedegrens. Velen leven in kleihuisjes met een grasdak, proberen door middel van kleinschalige landbouw het gezin te voorzien van eten en kinderen gaan vaak niet naar school. Samen met deze gezinnen werkt Yochild aan het opbouwen van een beter bestaan, waarin kinderen naar school gaan, de volwassenen een vak kunnen leren om het gezin te onderhouden en er gewerkt wordt aan gezonde levensomstandigheden.

Door het boren van een waterput in het dorp krijgen 300 gezinnen makkelijker toegang tot schoon water. Kinderen als Grace hoeven dan niet meer zolang naar een waterput te lopen, hebben niet meer de zware lichamelijke belasting die hun groei beïnvloedt, en houden meer tijd over om te spelen en huiswerk te maken. Tegelijkertijd is de waterput een voorziening voor het community centrum dat momenteel gebouwd wordt. Daarmee creërt YoChild een veilige en hygiënische ontmoetingsplaats, waar kinderen en volwassenen kunnen leren en groeien.

De waterput boren kost €6.000,-. Daarmee helpen we 300 gezinnen! Voor €20 per gezin wordt dit een realiteit. Boor je mee?

Update: Op 16 december ontvingen wij een update van ons contactpersoon van YoChild-Africa dat er afgelopen jaar stappen zijn ondernomen voor het slaan van de waterput, maar helaas nog niet succesvol. Volgens de metingen zou er een put geslagen kunnen worden, echter het uitvoerende bedrijf heeft diep geboord en weliswaar water gevonden, maar helaas met onvoldoende druk. Het bedrijf biedt helaas geen garantie, waardoor er in 2022 opnieuw metingen zullen worden gedaan en opnieuw zal worden geboord, ditmaal door een beter en meer betrouwbare partij. Dit leidt helaas tot extra kosten. 

0 Comment
  TOP