Menu
Unsuccessful

Dicht het lek van het familiehuis in Oekraïne

79%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 4.730

  • 237 dakdelen

  • Doelbedrag

    € 6.000

  • Doel

    300 dakdelen

Eind februari stuurde Stefanie ons een berichtje: “ik zit met mijn handen in het haar🤷🏽‍♀️. Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen, het dak van het familiehuis is lek.” Ze vervolgt met een beschrijving van de problemen die zich voordoen: gaten in het dak, een ondergelopen zolder, een plastic plafond waar ze via de gaten van de lamp het water laten weglopen. Levensgevaarlijk denk je! Dat klopt, ze zijn ook enorm bang dat de problemen zo groot worden dat het bij de stroomdraden komt. Onder dat zelfde dak liggen nl. ook acht kinderen te slapen.

Stefanie is met (pleeg)ouders Andrej & Alona, mee gegaan na hun verhuizing van Beregowo naar Pomnichnaja, centraal Oekraïne. Ze hebben drie kinderen en bieden in hun plek momenteel zorg voor nog 5 andere (wees)kinderen. Een liefdevolle omgeving voor veelal kinderen uit uiterst droevige omstandigheden.

Het huis ziet er van buiten super netjes uit, maar zoals veel in Oekraïne zijn de materialen vaak van slechte kwaliteit. Andre zag, 2 jaar geleden toen hij het huis voor het eerst zag, gelijk dat het geen goed dak was en ze spoedig hier problemen mee zullen krijgen. Stefanie schrijft hierover: “Ik dacht dat dit nog wel mee zal vallen… Maar niet dus… Ik met Andrej gesproken wat er precies niet goed is aan het dak. (Ik ben totaal niet bouwtechnisch, maar ik probeer het uit te leggen wat ik begreep) Het dak lekt via het lood waar het dak mee bedekt is. Ik zou zelf denken dat alleen dit lood/overkapping van de dak punten dan vervangen zou moeten worden, maar zo eenvoudig ligt het niet… Er schijnt een soort van spul tussen dat lood en het dak te zitten, en dat is al helemaal aan het verdwijnen (vergaan). De dakplaten zelf zijn van zulk slecht materiaal gemaakt dat het geen zin heeft om nog wat ‘aan elkaar te lijmen’. De houten balken van het dak zijn nog goed, dat hoeft niet vervangen te worden. Maar, als het dak niet spoedig vervangen wordt dan zal ook het hout vervangen moeten worden, doordat de zolder nu voortdurend blank staat.”

Een dak waaronder al 8 kinderen wonen waar het eigenlijk te gevaarlijk is om te wonen. De ‘daknood’ van het familiehuis is zo groot, dat Stefanie hieraan momenteel prio geeft, boven de fondsenwerving voor het project van het huis voor gehandicapte kinderen, dat zij pal naast het familiehuis wil gaan opzetten. Andrej kan gelukkig veel zelf, waardoor het arbeidsloon beperkt is, desalniettemin is er zo’n € 6.000,- nodig om het dak te repareren. Samen met de achterban van Stefanie en hopelijk wat hulp van andere organisaties, hopen we deze maand de handen ineen te slaan om dit project te financieren. Zodat dit gezin weer veilig en droog zit en zich kan richten op het helpen van kinderen in nood. Als we het dak opdelen in 300 delen, kost elk dakdeel € 20. Help je mee?

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP