Menu
Unsuccessful

Een wasruimte voor kids in Bicas, Brazilië

51%
Resterende tijd
0
Dagen
 • Ontvangen

  € 1.647

 • 7 kids douchen

 • Doelbedrag

  € 3.200

 • Doel

  14 Kids douchen

Bijna 10 jaar geleden reden we met Hands & Feet de FietsSponsorTocht voor straatkinderen in Rio de Janeiro. Dit project, REMER genaamd, is in 1988 opgericht door Rotterdammer Robert Smits.

Het leven in de favela’s van Brazilië wordt nog steeds beheerst door drugs en geweld, waar drugsbazen het voor het zeggen hebben. In deze moeilijke en gevaarlijke omgeving heeft Robert REMER opgebouwd, intussen een professionele organisatie die zich inzet voor straatkinderen en hen hoop en perspectief geeft.

Gebaseerd op jarenlange ervaring wordt steeds meer gekozen voor een aanpak waarbij kinderen zoveel mogelijk bij hun eigen familie of bij pleegouders worden geplaatst. Voor de kinderen waarvoor dit (nog) niet mogelijk is wordt een kleinschalige opvang gebouwd, genaamd Casa Shalom in het stadje Bicas (200 km ten noorden van Rio). Het nieuwe huis biedt woonruimte aan een groep van 14 kinderen in de leeftijd van 1 tot 18 jaar. Er is ook een grasveld om te sporten en te spelen. Deze 14 kinderen gaan naar school in Bicas en hebben veel contact met leeftijdgenoten in de buurt. Dat is natuurlijk heel goed voor hun ontwikkeling.

In de laatste nieuwsbrief van Stichting Help Mij Leven, schrijft Robert: “Nog steeds krijg ik regelmatig de vraag: ”Is dit alles niet een druppel in de oceaan?” Mijn antwoord is steevast: “Elke druppel maakt een golfbeweging en zorgt er zodoende voor dat er iets gaat gebeuren.” Hoe ver ga je om één kind te redden? Wij gaan – samen met jullie – heel ver en we redden op den duur honderden kinderen.”

Met Hands & Feet willen de wasruimte van het nieuwe huis financieren, kosten 3.200 euro voor tegels, ramen, deuren en afbouw.

Voor omgerekend 20 euro per maand kan er gewassen worden, en ruikt alle  kleding en beddengoed steeds weer lekker fris. Help jij ook mee, door te bidden en/of te geven voor de kinderen in Bicas?

Hartelijk groet,

Frank | Joost | Mark

 

Meer informatie over het werk van straatkinderen in Rio de Janeiro: 

 • Bekijk de uitzending (4,5 minuut) van ‘De Oranjezondag’ van 31 maart jl. met Sander de Kramer die verteld over zijn bezoek aan Robert Smits in Rio. 
 • Stichting Help Mij Leven is een Nederlandse stichting die zich inzet om Braziliaanse kinderen in nood te helpen. Met ‘nood’ wordt vooral bedoeld ‘gebrek’: gebrek aan veiligheid (in de wijk of thuis), aan onderwijs, aan goede gezondheid, aan onderdak en aan toekomstperspectief.
 • Doelstelling is het welzijnswerk van Robert Smits en de door hem opgerichte organisatie REMER in Brazilië te ondersteunen. De belangrijkste taken van Help Mij Leven in Nederland zijn fondsen- en vrijwilligerswerving, voorlichting en pr.
0 Comment
  TOP