Menu
Unsuccessful

Examengeld voor schoolkinderen DR Congo

157%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 3.778

  • 157 kids examengeld

  • Doelbedrag

    € 2.400

  • Doel

    100 kids examengeld

Jarenlang konden de kinderen in Mikondo, een grote achterstandswijk in hoofdstad Kinshasa (Democratische Republiek Congo), niet naar school. Er was geen hoop meer dat daar verandering in zou komen. De Congolese overheid zorgt niet voor gratis onderwijs van enig niveau. La Tulipe is een school midden in deze wijk en wordt ondersteund vanuit Nederland. Naast deze school, zijn diverse ondersteunende en ontplooiende projecten opgezet om de lokale bevolking te helpen met onderwijs, denk aan jongeren met beroepsonderwijs en een naaischool voor meisjes en jonge (alleenstaande) moeders.

De Nederlandse Mieke Rang (82!) heeft gewerkt voor Vluchtelingenwerk in Congo en heeft veel kennis van het Congolose systeem en de cultuur. Al jarenlang is zij betrokken en heeft veel contact met Papy, een in Parijs woonachtige Congolees die meerdere malen per jaar naar Congo gaat en lokaal helpt om de projecten handen en voeten te geven.

Een grote kostenpost voor de school is het nationaal examen van 3 dagen dat wordt gehouden op het eind van de basisschool. Het diploma geeft toegang tot vervolgonderwijs. Heb je als kind dat diploma niet, dan is het uit met hun loopbaan in het onderwijs. Aangezien de levensstandaard in Mikondo laag is, hebben veel mensen dat geld niet. Hoe mooi is het dan om deze kinderen zo concreet te kunnen steunen en een duwtje in de rug te geven richting een vervolgopleiding en (meer) kans op perspectief.

De kosten voor het nationaal examen zijn € 24,- per kind. Een belangrijke mijlpaal voor de kinderen in hun schoolcarrière. In totaal gaat het vanuit La Tulipe om 100 kinderen, dus een totaalbedrag van € 2.400,-. Wij willen ze graag supporten en hopen dat u met ons meedoet!

Klik hier voor een uitgebreide projecttoelichting van Mieke Rang (PDF).

We hopen op uw steun!

Hartelijke groet,

Joost | Mark | Frank

0 Comment
  TOP