Menu
Unsuccessful

Help de slachtoffers van de aardbeving in Syrië

92%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 13.741

  • 458 Voedselpakketten

  • Doelbedrag

    € 15.000

  • Doel

    500 Voedselpakketten

Half februari kwamen Joost & Renate met hun groei-groep samen in een van de Rijnsburgse huiskamers. Vanavond een andere avond dan anders, Hanna en Vivian, twee uit Aleppo in Syrië gevluchte mensen waren te gast om hun verhaal te doen. Een indrukwekkend levensverhaal over pieken en dalen, over oorlog en vrede, over angst en geluk, over vrijheid en onderdrukking, over vooruit reizen en weer samen komen, over geloof, hoop en over liefde.

Hanna en Vivian wonen inmiddels al geruime tijd in Nederland, zetten zich beiden in om andere vluchtelingen te helpen met hun taalontwikkeling. Met hun kinderen zijn ze woonachtig in Den Haag en als betrokken christenen, bezoeken ze tweewekelijks een Syrische Kerk in Nederland (specifiek de ‘Anthiocheense Orthodoxe Kerk’ in Nederland die samenkomt in De Bilt).

Vanzelfsprekend raken de gevolgen van de vreselijke aardbeving in Turkije en Syrië Hanna & Vivian enorm. Hanna schrijft: “Syrië is getroffen door een onvoorstelbaar natuurgeweld dat het leven van tienduizenden mensen heeft geëist. Veel mensen kunnen daar hun huizen niet meer in. Ook zijn er veel huizen, winkels en fabrieken verwoest waardoor er veel mensen zonder werk zitten. De ene zocht een familielid om bij hem te wonen en de andere slaapt in een tent of op straat. Kerken hebben daar hun deuren geopend voor duizenden mensen die met voedsel, kleding, matrassen en dekens moeten worden voorzien. Ook de kerk in Aleppo waar wij kwamen, toen we daar nog woonden, is beschadigd geraakt. Gelukkig is het gebouw nog in tact en kunnen er mensen worden opgevangen. Via familie en bekenden ontvangen we geregeld beelden en informatie over de situatie, zo zien we hen in de kelder van de kerk schuilen.”

Om er te zijn voor hun broeders en zusters in Syrië, voor deze kerk in Aleppo waar Hanna en Vivian hun leven lang kwamen, organiseert de Syrische kerk die zij in Nederland bezoeken een inzamelingsactie om de mensen daar te helpen. De nood is extreem groot en hulp hard nodig. Via Hanna & Vivian en hun kerkgemeenschap zorgen we dat de mensen in nood gecoördineerde hulp ontvangen.

Stichting Hands & Feet zet zich in februari en maart in om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië. Voor €30 wordt een voedselpakket voor een gezin gekocht, voor €20 dekens, voor €75 een matras en voor €100 een noodpakket met voedsel, kleding en dekens. Help jij ook mee?

0 Comment
  TOP