Menu
Unsuccessful

Help gevluchte Rohingya’s aan onderdak

123%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 9.134

  • 123 Gezinnen onderdak

  • Doelbedrag

    € 7.400

  • Doel

    100 Gezinnen onderdak

Update [22-11-2017] Medair is met een team in Bangladesh en verspreidt samen met World Concern hygiëne- en onderdakpakketten. Daarmee helpen ze gevluchte families zoals die van Hassan (zie onder). Hiermee kunnen ongeveer 22.500 vluchtelingen geholpen worden. Met de actie van Hands & Feet konden 123 gezinnen worden geholpen, wat neerkomt om meer dan 700 vluchtelingen. Door de geboden hulp, biedt men bescherming tegen de regens, de kou en voorkomen de verspreiding van ziekten zoals cholera. Helaas blijft er dringend meer hulp nodig. Er is te weinig eten en het aantal vluchtelingen blijft toenemen. Dank voor uw bijdrage!


Foto: Hassan met zijn zoontje. Met zijn familie is hij op de vlucht geslagen naar Bangladesh. Lees hier zijn verhaal.


In Bangladesh werkt hulpverleenster Nath Fauveau onder de duizenden Rohingya’s, zij beschrijft de situatie: “Overal zijn mensen. Maar schoon water, onderdak en gezondheidszorg is nergens te vinden. Overal is modder en het regent veel. Vrouwen en kinderen zien er hongerig uit en ze lopen al weken in dezelfde kleren. Wat we zien is vreselijk. Wat hebben deze mensen dringend hulp nodig!”

Nath is onlangs met hun noodhulpteam in Bangladesh aangekomen. Daar hebben ze direct een auto gehuurd en naar het zuiden gereden om daar onderzoeken uit te voeren. Ze overnachten in Cox’s Bazar en gaan overdag naar de verschillende locaties waar de meeste Rohingya-vluchtelingen schuilen.  Wat ze zien is zorgwekkend. 

(Foto’s: Bron Medair, voor copyright zie de naam van de foto.)  

De informele kampen zitten overvol en er komen dagelijks nog veel nieuwe vluchtelingen aan. De omstandigheden zijn heel zwaar en het is duidelijk dat de mensen dringend veilig onderdak, sanitaire voorzieningen, schoon water en gezondheidszorg nodig hebben. De bestaande vluchtelingenkampen zitten al vol. De behoeften in de kampen zijn overweldigend. Ze zoeken naar de meest kwetsbaren en gebieden die nog geen hulp hebben gekregen.

Hands & Feet is geschrokken van de nood van de op de vlucht geslagen Rohingya’s. Medair, de organisatie waar Nath voor werkt is een betrouwbare organisatie die geweldig werk doet op plekken waar de nood het hoogst is.

Wil jij ook niet hulpeloos toekijken? Voor €74,- help je een gezin van 6 personen aan onderdak, dat komt neer op nog geen €12,50 om één gezinslid onderdak te geven. Samen willen we 100 Rohingya gezinnen, (ca. 600 mensen), onderdak geven. Help jij mee?

Filmpje getoond in de SWG-kerk te Lisse op 29-10-2017 als introductie op de collecte.
Achtergrond
De Rohingya zijn gevlucht uit Myanmar omdat spanningen en conflicten hoog opliepen. Bijna 400.000 Rohingya zijn de grens overgestoken naar Bangladesh. Families hebben gezinsleden zien omkomen, hebben dagenlang nauwelijks te eten gehad en hebben niets anders bij zich dan de kleding die ze dragen. Ze zijn uitgeput en hongerig.

“Ik heb de laatste dagen doorgebracht met de mensen in kampen hier in Bangladesh. Iedereen heeft dingen gezien die te erg zijn om te delen. Veel mensen hebben alles verloren – niet alleen hun bezittingen maar ook hun families. Ik maak me zorgen, hoe zullen ze hier overleven en hoe gaan ze om wat ze hebben meegemaakt? “- Gaby, Health & Nutrition, Emergency Response Team

€74,- helpt een familie te beschermen tegen de zware moessonregen met een onderdakpakket (dekzeil, grondzeil en touw).

Noodhulp Medair
Medair is hard bezig met de uitvoering van het plan om onderdak- en hygiënepakketten te distribueren onder 22.500 mensen en voedsel uit te delen aan 7.500 mensen. Maar dat kunnen ze alleen doen met financiële steun van velen.

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP