Menu
Unsuccessful

Help Jesse licht brengen in levens waar enkel duisternis is

375%
Resterende tijd
0
Dagen
 • Ontvangen

  € 10.374

 • Doelbedrag

  € 2.770

 • Doel

  Jesse een tweede kans

Jan-Willem Korpelshoek is al enige tijd als dominee verbonden aan Forensisch Centrum Teylingereind in Sassenheim. In zijn werk maakt hij van dichtbij mee dat het leven vaak niet gaat zoals we graag hopen. Externe factoren spelen daarbij vaak een grote rol. ‘Je eigen keuze’ blijkt vaak een gevolg van heel veel omstandigheden en gebeurtenissen. Zo ontmoette hij ook Jesse, na een (jong!) leven vol drugs en criminaliteit, werd hij getroffen door de woorden van Jan-Willem en ging op zoek naar wat het christelijk geloof hem kon bieden: sowieso een tweede kans!

Hieronder verteld Jesse over zichzelf. Inmiddels, na alles wat gebeurd is, heeft Jesse een droom. Hij wil graag de opleiding volgen tot pastor bij Victory Outreach in Zuid-Afrika. Samen met Jan-Willem is hij op zoek naar sponsors voor zijn studie en verblijf en zijn daarom een samenwerking aangegaan met Hands & Feet. We vragen hulp aan de diaconie van enkele kerken, zoeken fondsen en benaderen ook u als individuele sponsor. Hieronder leggen zij graag uit wat de missie inhoudt en hoeveel geld Jesse nodig heeft. Verder wil Jan-Willem, gesteund door Hands & Feet, een warme aanbeveling doen voor zijn pupil. Wil je nadenken of dit project iets voor jou is om te steunen?

Het totale doelbedrag is € 6.350. Hiermee kan Jesse zijn reis, verblijf en studie ter plekke betalen. Er is al geld ingezameld. Zo’n 2/3e is reeds binnen! Wij willen ons deze maand inzetten om Jesse te helpen zijn droom achterna te gaan. Wij staan achter Jesse en zijn droom. Velen verdienen een tweede kans en Jesse is op ons pad gebracht en kunnen we daarom concreet helpen. Doe je mee? Bid voor Jesse en als je middelen over hebt, voel je vrij om Jesse ook financieel te steunen!

Jesse en zijn verhaal
Ik ben Jesse Lana, 19 jaar oud en woon in Rotterdam. Ik kom uit een gebroken gezin. Mijn moeder is toen ik 7 jaar oud was gescheiden van mijn vader, die verslaafd was. Mijn moeder overleed vrij plotseling op mijn 9ejaar. Toen kwam ik bij mijn vader te wonen die eigenlijk niet voor mij kon zorgen. Hij ging op in zijn verslaving en was vooral bezig om dit te bekostigen. Hij was al helemaal niet met mij bezig. Dat maakte dat ik voor mijzelf moest zorgen en hierdoor ben ik dus altijd bezig geweest met overleven in plaats van met school en mijn toekomst. Ik kon niet vooruit kijken en leefde met de dag. Om te kunnen overleven ging ik op 13-jarige leeftijd drugs gebruiken. Niet veel later wasik verslaafd aan allerlei soorten harddrugs. Ik ging jeugdzorginrichting in en uit. Dit heb ik volgehouden tot mijn 18e. Mensen hadden geen hoop meer voor mij.

Om mijn drugs te bekostigen, ging ik dagelijks op pad om te stelen en deed andere criminele activiteiten. Dat maakte dat ik geregeld in aanraking kwam met de politie en uiteindelijk in verschillende gevangenissen belandde. In Forensisch Centrum Teylingereind (Sassenheim) kwam ik in contact met ds. Jan-Willem. Zijn woorden raakte mij en ik kreeg een Bijbel. Uiteindelijk heb ik mijn leven overgegeven aan God en baden we samen het zondaarsgebed. Uiteindelijk lukte het mij na mijn detentie niet om te leven als volgeling van Jezus, want ik was nog verslaafd.

Na een overval belandde ik opnieuw in de gevangenis en daar zocht ik een plek waar ik mijn leven verder kon omvormen. Via het boek van Wilfred Kols “Stem van duisternis, stem van licht” leerde ik Victory Outreach kennen. Een christelijke opvang in Rotterdam(VO Rotterdam) voor mannen zoals ik. Ik ben daar door een proces gegaan van bekeringen verandering. Sindsdien ben ik niet meer dezelfde. Ik heb toekomst en hoop gevonden in de Heere. De Heere heeft mij getroost en ik ga een toekomst met Hem tegemoet.

De missie van Jesse
De Heere heeft mij op mijn hart gelegd om in de bediening te gaan als pastor. Momenteel ben ik actief bezig met Bijbelstudie en (straat)evangelisatie. Het is mijngrote droom en verlangen om naar één van de campussen van Victory Outreach te gaan. Er zijn een paar grote steden in de wereld waar deze opleiding wordt gegeven. In oktober 2021 wil ik graag starten met de opleiding van een jaar fulltime studeren in Zuid-Afrika. Zo kan ik het plan dat de Heere met mijn leven heeft daadwerkelijk gaan uitvoeren. Ik heb het vurige verlangen mijn leven aan de Heer toe te wijden. Ik wil op zoekgaan naar de kwetsbare kinderen van God die leven in de stad en de schatten uit de duisternis naar het licht van Christus brengen.

Aanbeveling
Jan-Willem schrijft: “Ik ben erg onder de indruk van de weg die God gaat met Jesse. Ik heb hem in 2019 als een sympathieke jongeman leren kennen. Bij aankomst in de gevangenis was hij erg labiel, liep in een kapotte joggingbroek en was sterk vermagerd. Ik ben enorm verwonderd over wat er met zijn leven na detentie gebeurde. Hij heeft het afgelopen jaar de liefde van God echt leren kennen. Hij is zó veranderd dat hij drugs nu haat en een vurige passie voor het evangelie heeft. Ik kan nu al veel van hem leren als ik zie hoe hij op weg naar de supermarkt een voorbijganger tot de Heer leidt en het zondaarsgebed met hem bidt. Hij gaat nu naar drugspanden waar hij vroeger rond hing om maaltijden te brengen.

Victory Outreach is een geweldig plek voor een grote groep mensen met een rafelrandom daar de liefde van God te leren kennen. Om oude denkpatronen en gewoonten af te leren en ‘de nieuwe mens aan te trekken’ zoals Paulus zegt (Efeze 4:24). Het kost veel kracht en doorzettingsvermogen. Nieuwe volgelingen van Jezus worden daarom opgenomen in de woongemeenschap en zij krijgen hier onderricht en training om daadwerkelijk als kind van God te gaan leven.

Ik denk dat Jesse bij uitstek geschikt is om verder getraind te worden op een internationale campus. Victory Outrreach heeft de juiste ervaring en geschikte docenten om tot pastor te worden opgeleid voor deze specifieke doelgroep. Ik steun Jesse daarom graag in zijn missie en heb mijn hulp aangeboden om samen het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Hij heeft geen recht op studiefinanciering voor deze buitenlandse opleiding. Ik zie uit naar wat God nog meer in het leven van Jesse gaat uitwerken.”

2 Comments
 1. Panc van Duikeren 1 juni 2021 at 21:06

  Als Oom van Jesse heb ik hem meegemaakt als drugsverslaafde. Later kwam ik met hem in contact als het evenbeeld van de apostel Paulus. Een man met enorme passie voor de Heer. Hij is niet bescheiden in de omgang maar gaat direct op zijn doel af en verhaald met de charisma waarom Jezus aan het kruis is gestorven. Wij hebben nu regelmatig contact en heel verrijkend die omslag in zijn leven te zien. Jezus zij indien u geloofd zend Ik mijn Trooster ofwel Zijn Geest en gegarandeerd deze Geest heeft woning gevonden in Jesse. Hiermee wens ik jou Jesse Gods rijke onmisbare liefde en genadevolle zegen. Oom Panc.

 2. Nineke Unkel - te Kaat 2 juni 2021 at 22:35

  Prachtige getuigenis van hoe God je leven kan veranderen. Jesse, zo mooi om te zien hoe dat bij jou is gebeurd! Fijn dat je anderen ook die kans gunt en je uitstrekt om meer over God en de Bijbel te leren. Ik wens je God’s licht en Heilige Geest op het pad dat voor je ligt. Ga met God! Knowing

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP