Menu
Unsuccessful

Help kinderen met albinisme

125%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 18.800

  • Doelbedrag

    €15.000

  • Doel

    75 Kids met een toekomst

Op 1 en 2 juli wordt de 10e editie van de FietsSponsorTocht gereden! Met ca. 20 deelnemers fietsen we in 2 dagen ruim 200 kilometer door Nederland om € 15.000 op te halen voor kinderen met albinisme in Tanzania. De Nederlandse Gabriëlle (35) uit Soest, zelf moeder van 4 kinderen waarvan 2 met albinisme vertelt: “Traditionele toverdokters (witch doctors) verspreiden het bijgeloof dat albino’s duivelskinderen zijn en hun gezin ongeluk brengen. Onder volgers van de witch doctors wordt een kind met albinisme dan ook als een grote schande beschouwd, wat er vaak toe leidt dat ouders een baby met albinisme na de geboorte om het leven brengen, in de steek laten of in het minst slechte geval naar een door de overheid gesubsidieerd kamp brengen. Als ze dat niet doen hebben ze kans dat hun kind wordt verminkt, vermoord of verkracht… De lichaamsdelen brengen volgens het bijgeloof geluk en voorspoed. Er is een levendige handel in”.

Opvangkampen
Na het opzetten van haar stichting Inside The Same, zag Gabriëllle met eigen ogen de situatie in Buhangija Center, een opvangkamp opgezet door de overheid, waar ouders hun kinderen achter laten omdat ze hen als vloek zien of om hen te beschermen tegen aanvallen. “Het is er overvol, er zijn 410 kinderen terwijl er maar plek is voor 80 en ze slapen met 5 kinderen in een bed, als ze al een plekje hebben… De kinderen leven onder extreme omstandigheden; slechte hygiëne, ondervoed, uitgedroogd en ziektes als malaria zijn aan de orde van de dag. Het is afschuwelijk dat zulke plekken bestaan!”

Ons doel
We willen echte hulp bieden aan de kinderen van het overvolle kamp Buhangija, door het overbrengen van deze kinderen naar betere opvangcentra, zoals het Sister Helena’s Mary Mother of God Perpetual Help Center. Dit is een kleinschalig tehuis dat wordt geleid door Sister Helena, een non die met hart en ziel liefdevol 40 kinderen met albinisme opvangt in haar centrum. Ons doel is om de capaciteit bij Sister Helena te vergroten en te verbeteren, mogelijk zelfs door nieuwbouw.

Laat deze kinderen niet aan hun lot over!
We hebben als doel € 15.000 op te halen om de kinderen met albinisme in Tanzania een menswaardig bestaan te geven. Dit is de reden dat we in actie komen met een FietsSponsorTocht. 200 kilometer op de fiets voor deze kids, waarbij we naast het geld ook meer bekendheid aan het relatief onbekende maar schrijnende lot van deze kinderen willen geven. Het geld dat bij elkaar wordt getrapt komt van mensen die de fietsers sponsoren. De vraag aan jou is of je ook wilt sponsoren. Dit kan contant, via het machtigingsformulier op de achterkant of door zelf een gift over te maken naar NL55 TRIO 0197613365 t.n.v. Stichting Hands & Feet o.v.v. ‘FietsSponsorTocht 2016’ + de naam van de fietser die jij sponsort. Doneren kan ook middels iDEAL via www.handsnfeet.nl/online-doneren.

Namens de kinderen met albinisme hopen wij op jouw steun!

0 Comment
  TOP