Menu
Unsuccessful

Help ondervoede kids op King’s Village in Ghana

112%
Resterende tijd
0
Dagen
 • Ontvangen

  € 1.851

 • 17 kids geholpen

 • Doelbedrag

  € 1.650,-

 • Doel

  15 kids helpen

Afgelopen jaar is Rosita Varkevisser uit Rijnsburg voor een periode van 3 maanden in Ghana geweest met Stichting Labourward om daar een container vol medische materialen uit te pakken. Zij is toen in aanraking gekomen met King’s Village, een plek waar ondervoede kinderen worden geholpen. Deze maand willen we ons samen met Rosita inzetten voor de ondervoede kinderen in King’s Village die door ondervoeding revalidatie en/of medische hulp nodig hebben, zodat ze kunnen herstellen en weer gezond hun toekomst tegemoet kunnen gaan!

King’s Village is een christelijk project dat is opgezet in Ghana om de armen te dienen en de cyclus van armoede te doorbreken, door zich te richten op de behoeften aan gezondheid, onderwijs, water en sanitaire voorzieningen. Tekort aan kennis over gezonde en gevarieerde voeding in Noord-Ghana, waardoor kinderen eenzijdig voedsel krijgen, heeft geleid tot hoge aantallen van ondervoeding bij kinderen onder de vijf jaar. King’s Village helpt om deze situatie aan te pakken.

Het Voedingscentrum in Kings Village is ontwikkeld om de families te helpen die hiermee worden geconfronteerd. De kinderen worden met hun moeder een aantal weken opgenomen. Voor herstel en revalidatie van het kind en voor onderwijs over bereiden van gezonde voeding voor de moeder. Er zijn twee soorten opnames:

 1. Kinderen die zich in de revalidatie unit bevinden, zijn ernstig ondervoed en hebben dagelijkse zorg nodig. Deze kinderen en hun moeders, blijven op de King’s Village-compound, waar ze dagelijkse controles krijgen van voedingsdeskundigen. De moeders leren hoe ze voedzaam en gevarieerd voedsel het best kunnen bereiden voor hun kinderen. Wanneer ze weer worden ontslagen, kunnen de moeders deze kennis weer meenemen naar hun gemeenschap. De kinderen krijgen tijdelijk zeer voedzame voedingsmiddelen zoals Winniemix en Plumpy’nut, die in het begin een snelle gewichtstoename geven. Elk kind is anders als het gaat om hun verblijfsduur in het centrum, maar de meeste kinderen blijven gemiddeld 6-8 weken voordat ze terugkeren naar hun gemeenschap.
 2. Kinderen in de High Dependency Unit (HDU) hebben naast hun ernstige ondervoeding ook extra medische zorg nodig. Deze extra medische zorg met de benodigde medicatie krijgen zij via het ziekenhuis van Kings Village, het King’s Medical Center.

De HDU is een uitbreiding van het King’s Medical Center waar de kinderen worden verzorgd, voordat ze naar het revalidatiecentrum worden overgeplaatst. Deze kinderen krijgen vaak meer therapeutische zorg en hebben 24/7 een verpleegster om te helpen met hun herstel. Zodra ze zijn ontslagen van de HDU, wordt het kind verplaatst naar de revalidatie unit, waar ze het voedingsprogramma zullen voortzetten totdat ze op een gezond gewicht zijn en terug kunnen keren naar hun gemeenschap met hun moeder. Het gemiddelde verblijf voor een kind in de HDU is 2-3 weken, voordat ze hun 6-8 weken vervolgen in de revalidatie unit.

Een opname op de revalidatie unit kost per kind ca. € 65. Een opname op de High Dependency Unit kost per kind ca. € 200. Graag willen we 10 kinderen op de revalidatie-unit en 5 kinderen op de HDU helpen, totale kosten € 1.650.

Stichting Hands & Feet wil zich hard maken om deze 15 ondervoede kinderen te helpen met deze levensreddende behandelingen. Help je mee?

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP