Menu
Unsuccessful

Hoop voor Hostomel

75%
Resterende tijd
0
Dagen
 • Ontvangen

  € 37.500

 • 750 mensen hoop

 • Doelbedrag

  € 50.000

 • Doel

  1000 mensen hoop

Op zaterdag 10 juni a.s. wordt de FietsSponsorTocht gereden, het jaarlijkse evenement waarbij we ruim 100 km fietsen voor een specifiek doel. Dit jaar fietsen we voor wederopbouw en noodhulp in Oekraïne, concreet in de plaatsen Irpin, Boetsja en Hostomel (nabij Kiev). Deze dorpen zijn zwaar getroffen tijdens de eerste maanden van de oorlog. De hartverscheurende beelden staan velen nog scherp op het netvlies.

De lokale christelijke gemeenschap, de Irpin Bible Church (IBC), werkt aan wederopbouw van huizen, voorzieningen en zorgt voor noodhulp zoals het verstrekken van voedsel. In de plaats Hostomel wil IBC een multifunctionele ruimte opknappen. Ook wil men een aantal speeltuinen plaatsen zodat kinderen weer ‘kind kunnen zijn’ en worden veel gevluchte gezinnen uit de frontregio maandelijks van voedsel voorzien. Zo biedt Irpin Bible Church hoop; geen onzekere hoop dat het misschien is goed komt, maar Hoop met een hoofdletter die mensen écht geeft wat ze nodig hebben. Hoop dat het vrede mag worden, hoop dat ze een dak boven hun hoofd mogen hebben aankomende winter, hoop dat ze genoeg te eten en drinken mogen hebben en hoop dat hun gebeden verhoord mogen worden!

De Nederlandse Marije Companjen is nauw betrokken bij het werk van de Irpin Bible Church.  Zij werkt samen met Nederlandse stichting Hope4Ukraine en is in Oekraïne aanwezig om hulptransporten en herstelreizen te begeleiden. Marije schrijft: “Het is bijzonder om onze Oekraïense naasten te mogen dienen in deze verschrikkelijke tijd en hoop te mogen brengen!”.

De opbrengst van de FietsSponsorTocht wordt besteed aan:

 • Voedselpakketten voor gezinnen, € 15.000
 • De multifunctionele ruimte in de kerk van Hostomel, € 17.000,
 • Twee speeltuinen a €9.000 = € 18.000,-
 • Totaalbedrag: € 50.000,-

 

Samen met de kerk werken we aan hoop voor zeker 1000 getroffen mensen in Hostomel, Irpin en Boetsja. Wil jij ook meehelpen? Een voedselpakket kost € 30,- en voor € 50 draag je ook bij aan de wederopbouw. Natuurlijk is elke gift welkom.

Liever zelf in actie komen? Fiets mee op zaterdag 10 juni! Meer info en de al aangemelde deelnemers staan op www.handsnfeet.nl/fietssponsortocht . Aanmelden kan via een app of telefoontje naar 06-20408036 (Frank). 

We hopen op jouw steun!

Hartelijke groet,

Frank, Mark en Joost

0 Comment
  TOP