Menu
Unsuccessful

Hulp aan bootvluchtelingen op Lesbos

107%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.070

  • 1070 Reddingsdekens

  • Doelbedrag

    € 1.000,-

  • Doel

    1.000 Reddingsdekens

Valkenburger Arjan de Vries (22), zet zich tijdelijk in voor vluchtelingen op Lesbos, Griekenland. Via Stichting Bootvluchteling maakt hij deel uit van de reddingsmissie. Zij komen in actie bij (bijna) verdrinkingen en begeleiden boten veilig naar de kant.

Over Arjan
Arjan studeert Rechten aan de Universiteit van Leiden. Op het idee gebracht door een vriendin, en geraakt door de nood van de vele vluchtelingen, besloot hij het vliegtuig te pakken naar Lesbos en daar een aantal weken deel te nemen aan de patrouilles van Stichting Bootvluchteling. Zijn ervaring als vrijwilliger bij de Katwijkse Reddings Brigade (KRB) komt goed van pas. De ervaringen die hij deelt met familie en vrienden zijn aangrijpend. Stichting Hands & Feet wil Stichting Bootvluchteling helpen om hun missie te volbrengen.

Lesbos
Het Griekse eiland Lesbos ligt dichtbij de Turkse kust en is daarom een strategische plek om de oversteek naar Europa te wagen. Vele vluchtelingen proberen die oversteek te maken met gevaar voor eigen leven. Bijna dagelijks lezen we in de kranten over slachtoffers, vaak ook vrouwen en kinderen! Arjan en de vele vrijwilligers van Stichting Bootvluchteling doen hun uiterste best om in (dreigende) noodsituaties te handelen en dit te voorkomen! Heftige situaties doen zich daarbij voor, zo schrijft vrijwilliger Joost Rentema bijvoorbeeld een indrukwekkende blog over een reddingsactie: zie Blog.

30days-Project februari 2016
Hands & Feet wil € 1.000,- ophalen voor Stichting Bootvluchteling. Dat staat voor 10 dagen brandstof voor de reddingsboot (€ 100,- per dag), 1.000 emergency-blankets (€1,- per stuk) of voor 3 weken de mobiele medische post operationeel houden ( € 1.500,- per maand).

Wat kun jij deze maand missen? Overweeg een gift aan Hands & Feet / Stichting Bootvluchteling, of ga net als Arjan een tijdje aan de slag als vrijwilliger?  Direct doneren? Klik hier! 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP