Menu
Unsuccessful

Hulp voor dak- en thuislozen in Leiden

135%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.156

  • 54 daklozen gekleed

  • Doelbedrag

    € 1.600,-

  • Doel

    40 daklozen gekleed

Al ruim vijf jaar zetten Jonneke en Annemieke uit Rijnsburg zich in voor dak- en thuislozen in Leiden. Elke woensdagavond regelen zij dat er diverse warme gerechten naar Leiden gaan om te worden uitgedeeld. Zeven uur is vaste prik, op dezelfde locatie in Leiden wachten wekelijks een trouwe groep bezoekers, met iedere week weer wat nieuwe gezichten.  Een club van ruim 20 enthousiaste kokers levert om beurten een pan warm eten voor 6 personen.

Jonneke: “De woensdagvrienden, zoals we ze noemen, zijn van verschillende pluimage. Maar vaak hebben ze een ding met elkaar gemeen: weinig tot geen sociaal vangnet. Veel van deze mensen komen dan ook zeker voor een praatje of een luisterend oor. Problemen die spelen, of een opeenstapeling daarvan zoals verslaving, schulden, werkloosheid, psychische problemen en vaak ook gewoon pech. Opmerkingen die ze regelmatig terughoren: “Dit is het eerste dat ik eet vandaag” of “Wat fijn dat ik een keer kan kiezen wat ik wil eten”. Altijd worden beleefd allerlei complimenten en bedankjes uitgedeeld aan de vrijwilligers.

Jonneke en Annemieke hebben het idee opgevat om deze groep dak- en thuislozen een speciale verrassing te geven voor de aankomende feestdagen. Ze hebben Bristol bereid gevonden om speciaal voor hen een avond open te gaan. Tijdens deze avond mogen ze allemaal iets uitkiezen in deze winkel. Een winterjas of een nieuw paar schoenen. Of misschien toch dat jurkje voor hun dochter voor het kerstfeest op school. Gewoon zelf iets uitkiezen, een keuze over welke jas of schoenen je koopt i.p.v. altijd alles uit de ‘zak van Max’. Om de winter iets warmer door te komen, om even je gedachten te verzetten en misschien je problemen even te vergeten of om te beseffen dat er mensen zijn die aan je denken.

Er is veel nood, ver weg, maar ook dichtbij. Dat is wat het verhaal van Jonneke en Annemieke vertelt! “Daarom willen we ons deze decembermaand hard maken voor onze woensdagvrienden, voor dak- en thuislozen dichtbij huis. Een lichtpuntje, een blijk van medeleven, van gezien worden en gezien mogen worden! Het doel is dat 40 personen voor € 40 aan kleding mogen uitzoeken, wat neerkomt op een totaalbedrag van € 1.600. Elke gift is welkom, doe je mee?

Photos in Campaign, Gallery and in Slider (on homepage during December 2018):
Photo by Ev on Unsplash
Photo by Matt Collamer on Unsplash
Text picture ‘Matthew 25’ by Alicianab on Flickr

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP