Menu
Unsuccessful

Hulppakketten voor vluchtelingen in Armenië

112%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.790

  • 112 mensen hulp

  • Doelbedrag

    € 2.500

  • Doel

    100 hulppakketten

Eind september zijn er gevechten uitgebroken tussen Azerbeidzjan en Armenië over de regio Nagorno-Karabach. Ondanks verschillende wapenstilstanden is er veel gevochten. Intussen er er vrede en een Russische vredesmacht, maar duizenden militairen verloren het leven, evenals vele burgers. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen naar Armenië. Bert Dokter werkt voor Mission Possible, een christelijke hulpverleningsorganisatie actief in veel voormalige Sovjet-Unie landen, waaronder Armenië.

Niet iedereen heeft de regio verlaten. Het gaat om oudere mensen die niet willen vertrekken. Maar ook gezinnen die geen mogelijkheid hadden om te vluchten. Zij schuilen in kelders onder flatgebouwen. In samenwerking met de lokale organisatie AMAA ondersteunt Mission Possible deze mensen met voedsel. AMAA heeft een kantoor in Stepanakert, de hoofdstad van Artsakh.

 

Mission Possible zich ook op vrouwen en kinderen die uit het conflictgebied zijn gevlucht naar Armenië. Zij hebben onderdak gevonden in leegstaande gebouwen en huizen in de hoofdstad Jerevan en dorpen daar omheen. Deze maand wil Hands & Feet geld bijeenbrengen om 100 gezinnen een hulppakket te geven. De samenstelling wordt afgestemd op de behoefte. Het ene gezin heeft behoefte aan kleding, het andere aan babyspullen en weer een ander aan schoolspullen.

Eén hulppakket kost gemiddeld circa 25 euro, totaal hopen we deze maand 2.500 euro bijeen te brengen. Help je ook mee?

Hands & Feet heeft sinds 2013 al contact met Mission Possible. In de jaren hebben we diverse projecten mogen ondersteunen, waaronder voor straatkinderen en tienermoeders in Jekaterinaburg. Meer informatie? Bezoek www.missionpossible.nl 

0 Comment
  TOP