Menu
Successful

Medische hulp in afgelegen gebieden van Noord-Kenia

25%
Resterende tijd
6
Dagen
  • Ontvangen

    € 800

  • 100 medische consulten

  • Doelbedrag

    € 3.200

  • Doel

    400 medische consulten

In het noorden van Kenia is al jaren lang extreme droogte. Dit zorgt ervoor dat de nomadische bevolkingsgroepen die hier leven grote onzekerheid hebben over hun levensonderhoud. CITAM (Christ is the Answer ministry) is een lokale Keniaanse kerk en wil hun landgenoten bereiken met het Evangelie. In samenwerking met MAF vliegt een team van CITAM naar vijf gebieden in het noorden van Kenia. Hier vertellen zij over het Woord van God. Tegelijkertijd biedt een medisch team van CITAM medisch en veterinaire safari’s aan, waardoor de medische gezondheid van mensen en dieren wordt verbeterd. Voor de nomadische gemeenschappen die hiermee geholpen worden, zijn hun dieren van groot belang. De veterinaire klinieken dragen daardoor bij aan verbetering van hun levensonderhoud.

Reizen over de weg naar deze geïsoleerde gemeenschappen is moeilijk, gevaarlijk en zeer tijdrovend. MAF biedt een helpende hand door de teamleden van CITAM naar deze geïsoleerde gebieden te brengen. In het huidige jaar zijn er 35 vlieguren begroot waarmee 12 safari’s kunnen plaatsvinden.

Hands & Feet wil zich inzetten om één safari bijeen te brengen. Met een bedrag van € 3.200, wordt één zo’n medische en/of veterinaire safari gesteund. Om een beeld te geven, voor dat bedrag kunnen 300 mensen een medisch consult krijgen en kunnen 2.000 dieren worden geholpen. De kosten voor een medisch consult voor één persoon is ca. € 8,00 en voor c.a. € 4,00 kunnen 10 dieren geholpen worden. Dit betekent dat koeien, geiten, schapen en kamelen worden gecontroleerd en zo nodig worden ingeënt.

Over Mission Aviation Fellowship (MAF)
Stichting Mission Aviation Fellowship is een christelijke hulporganisatie die hulp bied aan de meest onbereikbare in onze wereld. MAF vliegt waar wegen eindigen. Met onze vliegtuigen vliegen wij onze partners naar plekken die anders onbereikbaar zouden zijn. In samenwerking met andere hulporganisaties brengen wij ontwikkelingshulp, noodhulp en medische hulp naar deze  gemeenschappen. Zo helpen wij onze partners om hulp te bieden aan de meest kwetsbare mensen. Zie ook: www.maf.nl 

0 Comment
  TOP