Menu
Unsuccessful

Medische hulp voor vluchtelingen in kamp Moria, Lesbos

133%
Resterende tijd
0
Dagen
 • Ontvangen

  € 1.867

 • 53 kuren

 • Doelbedrag

  € 1.400,-

 • Doel

  40 kuren

Het is volgens Sebastian Meek (zoon van Ds. Meek uit Rijnsburg) moeilijk woorden te geven aan de mensonterende situatie in vluchtelingenkamp Moria, Lesbos. Hij werkte daar als arts voor Stichting Bootvluchteling. Van dichtbij zag hij de brakke tentjes, voelde de ijzige kou en zag de wanhoop bij de mensen daar in het kamp.

Sebastian: “De omstandigheden zijn daar echt verschrikkelijk, maar toch is me de kracht en energie van de mensen daar me het meest bijgebleven. De mensen en kinderen die de meest gruwelijke dingen hebben meegemaakt en nog steeds in een uitzichtloze situatie zitten krijgen het voor elkaar om naasten lief te hebben, om te delen, om samen te bidden, om samen te huilen, vast te houden aan normen en waarden, maar ook om te lachen met elkaar. Alle secundaire argumenten over culturele of economische belangen lijken opeens te vervagen en de mens als Gods kind staat dan weer centraal”. (lees hier zijn hele bijdrage).

De teams van Stichting Bootvluchteling geven concrete, praktische hulp aan wanhopige en kwetsbare mensen op de vlucht. Op de medische posten zien ze de effecten van de koude winter op de mensen. Dagelijks behandelen de artsen zo’n 80 zieke mensen in kamp Moria. Na contact te hebben gelegd met Stichting Bootvluchteling geven ze aan dat medische hulp prioriteit nummer één is. Bijvoorbeeld om infecties tegen te gaan met o.a. antibiotica. Gemiddeld wordt dit bij 5 mensen per dag voorgeschreven en gegeven.

Hands & Feet wil helpen door 40 antibioticakuren te bekostigen, a €35,- per stuk. Help en bid je mee voor deze kwetsbare en wanhopige mensen?

 

1 Comment
 1. Gerry Velema 15 maart 2017 at 10:59

  Goede actie, van harte aanbevolen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP