Menu
Unsuccessful

Mobiele bibliotheken voor Oegandese kinderen

140%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 20.972

  • 6991 kids toegang tot mobiele bibliotheek

  • Doelbedrag

    € 15.000,-

  • Doel

    5.000 kids toegang tot mobiele bibliotheek

Mobiele bibliotheken voor Oegandese kinderen

Hands & Feet zet zich in voor onderwijs voor kinderen in Oeganda. Op zaterdag 6 juli wordt de jaarlijkse FietsSponsorTocht gereden voor dit doel. Het doel van dit project is € 15.000 bij elkaar te krijgen om kinderen in Oeganda kwalitatief goed onderwijs en een betere toekomst te geven.
Update 5 juli 2019: inmiddels zijn we de € 15.000 al gepasseerd. Toch blijven we werven voor dit prachtige project. Immers, iedere € 750 levert een extra bibliotheek op! 

 

Achtergrond project
Jerry en Elspeth zetten zich met hun stichting Serve Direct al tien jaar in voor kinderen in Oeganda. Middels innovatieve oplossingen brengen ze kwalitatief hoog onderwijs dichtbij voor kinderen die hier anders geen of nauwelijks toegang tot hebben. Dit doen zij onder meer middels Connect Education Centres. Dit zijn door hen zelf opgezette educatiecentra waar verschillende scholen een paar keer per week naar toe komen om bijgeschoold te worden in de belangrijke vakken Spelling, Wiskunde en Engels. Deze bijscholing is hard nodig omdat de kwaliteit van het reguliere onderwijs vaak veel te wensen over laat. Door te focussen op deze drie vakken wordt op een relatief goedkope manier het onderwijsniveau voor vele scholen tegelijk opgekrikt.

Op naar de volgende stap
De bevlogen docenten van de Connect Education Centres hebben gemerkt dat de kinderen nauwelijks bekend zijn met lezen en dat daardoor het opnemen van de lesstof uit lesboeken lastig is. Zij hebben daarom het idee opgevat om per dorp een mobiele bibliotheek op te zetten. Zo krijgen kinderen van de scholen in de omgeving toegang tot leesmateriaal dat er nu simpelweg niet is. Het gaat om een eenmalige investering van zo’n € 750 per rijdende bieb, inclusief ruim 200 boeken. Het project wordt uitgevoerd vanuit de educatiecentra en wordt na ingebruikname financieel onderhouden door het lidmaatschapsgeld dat de aangesloten scholen betalen om gebruik te kunnen maken van zo’n educatiecentrum. Dit lidmaatschapsgeld is beperkt, maar zorgt voor een hoge mate van betrokkenheid van de scholen. Met de FietsSponsorTocht wil Hands & Feet minimaal 20 van dit soort bibliotheekjes bij elkaar fietsen. Hiermee krijgen zo’n 5.000 kinderen tegelijk toegang tot deze boeken, een noodzakelijk onderdeel van hun educatie.

Wat kun jij doen?
Deze rijdende bibliotheekjes komen er niet zonder de hulp van sponsors. Wil jij deze actie steunen met een donatie? Dat zou te gek zijn! Voor 15 euro help jij 5 kinderen aan het lezen, met 750 euro zijn we in staat om een complete rijdende bieb te realiseren. Ons doel is 20 bibliotheken bij elkaar te krijgen, dus 15.000 euro totaal. Sponsoren kan via de persoonlijke sponsorpagina’s hieronder (klik op één van de deelnemers) of contant bij één van de fietsers. Wil jij meefietsen? Meld je dan snel aan bij Frank, Mark of Joost. via www.handsnfeet.nl/contact 

FOR OUR ENGLISH GUESTS:
ServeDirect is a UK registered charity. Gift Aid can be reclaimed on all UK taxpayer donations. Click on the link below to make a direct UK donation in £:
https://uk.virginmoneygiving.com/donation-web/charity?charityId=1017716&utm_source=extbtn&utm_campaign=donatebtn 
Alternatively visit the ServeDirect homepage www.servedirect.org and then click on the donate button at the top right of the page. Please write Handsandfeet in the message.

DEELNEMERS 
Klik op een deelnemer hieronder en lees de persoonlijke motivatie van de fietsers. 

.

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP