Menu
Unsuccessful

Moeder en kind opvang in Rusland

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.700

  • 270 dagen opvang

  • Doelbedrag

    € 2.700,-

  • Doel

    270 dagen opvang

In het Russische plaatsje Asbest -nabij de grootste asbestmijn ter wereld- vangt Mission Possible tienermoeders en hun kleintjes op. Ze waren verslaafd aan drugs of alcohol en hadden ruzie met hun familie. De mensen van Mission Possible helpen de jonge moeders om hun problemen te overwinnen. Voor de vrouwen is hun kindje vaak de belangrijkste reden het oude, destructieve leven vaarwel te zeggen. Ze willen een betere toekomst voor hun baby. Of ze beseffen dat het zo niet langer kan als de overheid dreigt hen uit de ouderlijke macht te ontzetten.

In reguliere afkicktrajecten worden de kinderen opgevangen door de overheid of familie en doorlopen de vrouwen hun rehabilitatie alleen. Hier in Asbest is het programma gericht op het bijstaan van de moeder en kind. Zo voorkomt Mission Possible dat er verwijdering tussen moeder en kind ontstaat en bovendien geeft deze vorm van zorg de vrouwen een continue bron van motivatie om het zware veranderingsproces te doorstaan.

Behandeling

Gemiddeld duurt een behandeling zo’n twaalf maanden. In deze tijd leren de moeders zichzelf en hun kinderen te verzorgen. Aan het begin van het traject kampen de meeste vrouwen met een laag zelfbeeld. Gaandeweg de tijd gaan ze steeds rechterop lopen. Als de vrouwen ‘slagen’ voor hun rehabilitatie laat Mission Possible hen niet aan hun lot over.
Omdat veel vrouwen tijd nodig hebben om vanuit het familiehuis hun eigen leven op orde te krijgen, heeft Mission Possible in Asbest een appartement aangeschaft. Vrouwen kunnen hier maximaal een jaar terecht, terwijl ze intussen actief zoeken naar eigen woonruimte en een baan.

Deze maand gaan we er voor om de kosten voor 3 moeders met hun 3 kinderen voor 3 maanden (totaal 270 dagen) te laten verblijven in de opvang van Mission Possible. De kosten zijn € 10,- per dag. Je hulp is meer dan welkom!

Help je ook mee? 

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP