Menu
Unsuccessful

Naar de wc in Guinee, help je mee?

114%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.711

  • 244 kids sanitair

  • Doelbedrag

    € 1.500

  • Doel

    200 kids sanitair

Guinee, gelegen in West-Afrika, is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld. De overheid doet niet veel op het gebied van onderwijs en educatie van jonge kinderen. Voor wees- en straatkinderen is er al bijna helemaal geen onderwijs mogelijk. Veel kinderen leven op straat en moeten bedelen om te overleven. Sommige hebben geluk en kunnen terecht in pleeggezinnen, maar dan komt het vaak voor dat ze zwaar huishoudelijk werk verrichten en de straat op moeten om fruit, water, ijs, ijsblokjes en dergelijke te gaan verkopen voor hun pleeggezin. In ruil daarvoor krijgen ze alleen maar een plekje in huis, vaak niet meer dan een dun matje op de grond om te slapen en ‘s avonds een beetje eten.

De Jerome Damey Foundation uit Arnhem wil daar verandering in brengen en gaat een school bouwen in het zuiden van Guinee. Dit vergroot de kansen van de kinderen om een vak te leren en uiteindelijk een goede rol in de maatschappij te vervullen. In november 2017 is de fundering gelegd van de eerste vier klaslokalen, in 2018 / begin 2019 worden de lokalen verder afgebouwd.

Hands & Feet helpt om de toiletgroep bekostigen, welke is begroot op 1.500 euro. Er komen 4 klassen met in totaal maximaal 200 kinderen. De kosten per kind komen neer op 7,5 euro euro per kind. Help jij mee om deze kinderen een betere toekomst te geven? 

Over de Jerome Damey-Foundation
De Jerome Damey-Foundation is vernoemd naar Jerome Damey, een jongeman met een droom om gratis onderwijs aan weeskinderen te geven. Hij werd 24 jaar oud. Bij Cecile, zijn zusje, is door haar reizen naar Guinee dezelfde droom en vervolgens de stichting ontstaan. Lees meer op www.jeromedamey-foundation.nl

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP