Menu
Unsuccessful

Naschoolse opvang voor kwetsbare kinderen in Armenië

103%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.647

  • Doelbedrag

    € 1.600,-

  • Doel

    20 kids 4 weken opvang

Armenië is laatste tijd vaak in het nieuws, vanwege de vluchtelingenkinderen. Het is een land waar helaas nog erg veel armoede te vinden is. Een belangrijke reden voor oprichter Bert Dokter van Stichting Mission Possible om kwetsbare kinderen daar te ondersteunen.

De regio Nagorno Karabach ligt tussen Armenië en Azerbeidzjan. Met het uiteenvallen van de Sovjet Unie heeft Nagorno Karabakh zich onafhankelijk verklaard. Maar deze onafhankelijkheid wordt door geen enkel land formeel erkend. Dit streven naar onafhankelijkheid resulteerde in de eind jaren tachtig in een bloedige oorlog waarbij ook Armenië betrokken raakte.  Beide landen onderhandelen sinds 1994 over de status, ondertussen zijn er regelmatig schietincidenten langs de grens. Het gevolg is dat de hele regio geconfronteerd wordt met ernstige sociaal-economische problemen. De meerderheid van de bevolking krijgt nauwelijks ondersteuning. Er zijn veel kansarme gezinnen met werkloosheid, sociaal-psychologische problemen en beperkte ouderlijke vaardigheden.

Mission Possible ondersteunt een dagopvangcentrum. De missie van dit dagopvangcentrum is om kwetsbare kinderen sociale vaardigheden mee te geven en hun kennis mee te geven. Dit is een belangrijke hulpmiddel om op te groeien tot zelfstandige burgers, waardoor de armoedecyclus wordt verbroken.

Hands & Feet wil deze kinderen ondersteunen door hun dagopvang te bekostigen. De ‘investering’ per kind bedraagt 20 euro per week, hiervoor kunnen ze een week lang elke dag naar de opvang. Help je mee deze kinderen betere kansen te geven? 

 

 

 

 

 

0 Comment
  TOP