Menu
Unsuccessful

Noodhulp gestrande vluchtelingen Idomeni

194%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.916

  • Doelbedrag

  • Doel

    0 Kinderen met een toekomst

In de pogingen van de EU om de vluchtelingenstroom terug te brengen, stranden veel vluchtelingen aan de grens van Macedonië en Griekenland in de plaats Idomeni. De grenzen blijven voorlopig nog dicht en ondertussen komen er nog steeds vluchtelingen aan in Griekenland. De Griekse vrijwilligers kunnen de enorme stroom met mensen niet aan. Aangegrepen door de beelden, doet Jacklyn van der Vijver uit Rijnsburg een oproep op Facebook om spullen in te zamelen. Inmiddels heeft zij diverse contacten weten te leggen en zijn de eerste palets hulpgoederen onderweg naar Idomeni!

14.000 vluchtelingen gestrand
In het kamp bij de grens met Macedonië wonen nu zo’n 14.000 (!) vluchtelingen in kleine, lekkende tentjes. Door het slechte weer is alles nat en modderig, waardoor het ook koud is. Om het een beetje warm te krijgen zijn er kampvuren waardoor er overal een stinkende rooklucht hangt. De situatie is onmenselijk, zeker als je je beseft dat er vooral kinderen in dit kamp zijn.

Baby/kinder/moederpakketten
Hands & Feet wil met name voor de baby’s, kinderen en moeders in dit kamp pakketten samen stellen. Met deze pakketten willen we de vluchtelingen even een momentje laten genieten, even iets dat lekker ruikt, iets dat lekker smaakt en even een fris gevoel. Een beetje liefde en waardigheid, een beetje hoop in hun donkere, koude en stinkende situatie. Maar ook praktisch, bijvoorbeeld luiers voor baby’s. De pakketten zullen worden uitgedeeld door de Stichting Movement On The Ground, bekend via Johnny de Mol, zie foto.

Help jij mee?
Voor €10 kunnen wij een pakket samenstellen. Voor slechts €10 geef jij een moeder, een kind of een baby een beetje waardigheid terug, een beetje hoop en toon jij je liefde en medeleven in hun misère. De pakketten bevatten iets leuks, iets lekkers, ondergoed en verzorging (Tandenborstel, pasta, zeep, etc).

Hoe geweldig zou het zijn als we daar 50 pakketten aan baby’s, 50 aan kinderen en 50 aan moeders kunnen uitdelen?!? Doe jij mee? Doneer direct!Direct doneren

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP