Menu
Unsuccessful

Onderwijs voor kinderen en jongeren in Thailand

112%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 16.742

  • Doelbedrag

    € 15.000,-

  • Doel

    40 kids onderwijs

(Deze pagina gaat vooral over het project, klik voor een terublik op de fietstocht zelf hier)

Volgens schattingen leven er in Thailand 450.000 mensen met Hiv/AIDS. Hoewel er tegenwoordig goede voorlichting is, worden vele gezinnen nog dagelijks geconfronteerd met de gevolgen ervan.

De Nederlandse Jan-Peter en Natasja Kelder vechten met hun team van Stichting Siam-Care voor gelijke rechten, kansen en behandeling voor kinderen en hun families die geraakt zijn door Hiv/AIDS. Naast voorlichting en behandeling is onderwijs een belangrijk onderdeel van hun werk. Siam-Care werkt vanuit een christelijke motivatie, waarbij de Bijbelse opdracht om op te komen voor de kwetsbare en kansarme medemens hun uitgangspunt is.

Broertjes Bib (7) en Boss (4)
Treffend is het verhaal van de broertjes Bib en Boss (niet hun echte namen). Toen zij 3 en 1 waren verliet hun moeder ze, is in een andere provincie gaan wonen en heeft nooit meer contact opgenomen. Vader is op gepakt tijdens zijn ‘werk’ als drugskoerier en zit voor 21 jaar in de cel. De kinderen zijn achtergelaten bij oma, die in haar inkomen voorziet met een worstenkraampje, waarmee ze 6 euro per dag verdient. Ze moet dagelijks tot ‘s avonds laat werken, waardoor de kinderen maar wat rondhangen, vlakbij een drukke weg. Een onveilige en ongezonde plek om dagelijks te zijn.

Siam-Care heeft besloten hen te gaan ondersteunen. Dit doen zij door alle schoolkosten voor Bib en Boss de komende jaren te bekostigen en te proberen de  kraam van oma naar een veiliger plek te verhuizen. Het is voor Jan- Peter en Natasja confronterend en onrechtvaardig om te zien in welke omstandigheden sommige kinderen verkeren, maar gelukkig kunnen ze iets voor ze doen!

Wat kun jij doen? 
Hulp aan kinderen als Bib en Boss kan niet zonder de hulp van sponsors. Net als Siam-Care geloven wij dat kinderen geschapen zijn naar God’s beeld. Daarom verdienen zij onze aandacht, ongeacht welke keuzes hun ouders hebben gemaakt. Concreet gaat Hands & Feet zich inzetten om tenminste 40 kinderen en jongeren te helpen naar school te gaan en/of een opleiding te volgen. Een jaar onderwijs gemiddeld € 400 per kind. Uitgaande van 10 maanden onderwijs, kost 1 maand €40 en twee weken €20. Elke donatie maakt dus verschil in het leven van deze kinderen en jongeren! Doe jij mee?

Fietsen
Zaterdag 30 juni is de FietsSponsorTocht van Hands & Feet gereden. Dit jaar fietsten we van Rijnsburg naar Rotterdam en weer terug. Het doel was € 15.000 bijeen trappen om 40 door HIV/Aids getroffen kinderen en jongeren in Thailand naar school te kunnen laten gaan. Dat doel is ruimschoots behaald!

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP