Menu
Unsuccessful

Opknapbeurt voor Kliniek Levenslicht in Dhandhuka, India

155%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 7.750

  • 7750 patiënten geholpen

  • Doelbedrag

    € 5.000

  • Doel

    6.500 patiënten helpen

Voor zijn afstudeeropdracht was Rogier Verschoor, zoon van wijlen ds. Verschoor (o.a. Rijnsburg), betrokken bij de Jeevan Jyot school en kindertehuis op de christelijke ‘Ashram’ (religieus centrum) in het Dhandhuka, een stadje in India. Er is daar ook een kleine polikliniek gevestigdHet project liet hem niet los en bij zijn terugkomst richtte hij Stichting Jeevan Jyot Nederland op, om de projecten blijvend te ondersteunen.  

De polikliniek wordt gerund door een aantal zusters en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in huidaandoeningen. Het gros van de klachten bestaat dan ook uit huidproblemen zoals ringworm, psoriasis, eczeem, brandwonden en zweren of ontstekingen van bijvoorbeeld wonden of brandblaren. Het grootste deel hiervan wordt aangepakt met ayurvedische medicijnen (soort homeopatische medicijnen uit Zuid-India die beroemd zijn om hun krachtige werking). Daarnaast komen er veel patiënten met (hardnekkige) hoestklachten, want de polikliniek staat goed bekend om haar hoestdrank. Per week melden zich ook enkele patiënten met verlammingsverschijnselen en botbreuken.  

Patiënten komen van heinde en verre; soms van uren reizen (lopen, met de tractor of bus) verderop. De meeste patiënten komen uit dorpjes in de Dhandhuka-regio, maar ook van daarbuiten. Patiënten betalen niet voor het consult, maar alleen voor de medicijnen, zalf en andere benodigdheden. Die kosten zijn gemiddeld 60 to 70 Roepies per bezoek, terwijl een ziekenhuisbezoek elders alleen al 2.0003.000 roepies kost voor het consult. 

De polikliniek is maar klein: het bestaat uit 4 ruimtes; een wachtkamer, spreekkamer, behandelkamer en nog een extra ruimte voor opslag. De kliniek moet echter dringend worden gerenoveerd, er zitten scheuren in de muren en het verf bladdert af. Daarnaast is er behoefte aan een overkapping, voor wachtende patiënten, tegen zon en moessonregens. 

Opknapbeurt & training voor personeel
Als Hands & Feet willen we met de opbrengst van dit maandproject het opknappen van de kliniek en aanbouw van de overkapping sponsoren. We hopen boven het doelbedrag komen, wat sec hiervoor nodig is. Het bedrag dat meer binnenkomt, zal worden gebruikt om medicijnen in te kopen en training voor de medewerkers te verzorgen. Met elke bijdrage wordt een verschil gemaakt. De poli ontvangt jaarlijks zo’n 6.500 mensen per jaar. De geraamde kosten voor dit project zijn € 5.000. Dat is dus € 0,75 voor een consult voor één persoon, uitgaande dat we daarmee dan de kosten voor de hele verbouwing in één jaar dekken. Kortom, voor een gift van € 7,50 help je 10 mensen, en voor 15 euro al € 20 mensen! We hopen op je steun!   

Dit project wordt ondersteund door de gezamenlijke collectes van de Gereformeerde kerk ‘De Goede Herder’ in Valkenburg, de Vredeskerk in Katwijk aan Zee, de Open Hof kerk in Katwijk aan den Rijn en de Protestantse Gemeente Rijnsburg. Gedurende september collecteren deze gemeenten voor dit doel. Ook de opbrengst van de collecte tijdens de Openluchtdienst tijdens de feestweek in Rijnsburg, was voor dit doel bestemd.

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP