Menu
Unsuccessful

Opvang voor moeder & kind in Omsk, Rusland

39%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.875

  • 94 dagen opvang

  • Doelbedrag

    € 4.800

  • Doel

    240 dagen opvang

Al meer dan 10 jaar hebben we contact met Mission Possible. Bert en Gerande zijn bevlogen mensen die zich bekommeren om armen, de weduwen, de wezen in Rusland, Oekraïne, Albanië, Bulgarije en Armenië. Onlangs waren Bert en Gerande in Rusland om daar projecten te bezoeken. Mission Possible kijkt naar de nood van mensen ter plekke en zet zich in voor hen. Mensen helpen, ongeacht waar hun wiegje stond of waar zij nu zijn.

Eén van de projecten van Mission Possible is in Siberië, Rusland. Mission Possible vangt daar vrouwen en hun kinderen op die te maken hebben (gehad) met ernstig huiselijk geweld. Huiselijk geweld is een groeiend probleem en de gevolgen zijn erg groot. Regelmatig verliezen moeders de voogdij over hun kinderen en belanden kinderen in weeshuizen met alle gevolgen van dien. In de plaats Omsk heeft Mission Possible een opvanghuis met ruimte voor vier vrouwen en hun kinderen. De vrouwen volgen een intensief programma om hun problemen en trauma’s achter zich te laten en een nieuw leven op te bouwen. Het team wil graag een groter opvanghuis kopen, omdat de wachtlijst erg lang is en de vrouwen die op de wachtlijst staan in ernstige moeilijkheden zitten.

Hands & Feet steunt Mission Possible bij haar missie. Daarom helpen we hen een deel van dit bedrag bij elkaar te krijgen. Juist in een periode dat het niet vanzelfsprekend is om je in te zetten voor de mensen in Rusland, verbinden wij ons juist wel aan deze doelgroep. Onze opdracht is om om te zien naar álle mensen die onze hulp nodig hebben. Ook, of misschien wel juist, de mensen die in gebieden wonen die niet alleen letterlijk ver van ons af staan. Help jij ook mee? Voor €20 kan Mission Possible één moeder en haar kind (of kinderen) een dag en nacht een veilige opvang geven.  Het doelbedrag is €4.800, ofwel twee maanden lang opvang voor vier moeders en hun kinderen.

Lees hier het verhaal van Olga:

Olga
Haar arm zit in een spalk. Olga heeft al een paar hersteloperaties gehad, en dit is de laatste. Als het goed is, kan ze haar arm straks weer goed gebruiken. Haar arm is kapot gemaakt door haar partner en niet goed genezen. Ze vertelt haar verhaal met haar zoontje, Nikita, op haar arm. Sinds zijn geboorte in 2022 woont ze in ons opvangcentrum. Daarvoor leefde ze op straat. Een hard bestaan. Daar kwam ze terecht na haar vrijlating uit de gevangenis. Doodslag was haar veroordeling. In werkelijkheid was het zelfverdediging tegen het geweld dat haar partner haar aandeed. Haar aankomst in ons opvanghuis is een belangrijk kantelpunt in haar leven. Ze kwam via de kraamkliniek waar ze van Nikita beviel met ons in contact. Het was geen moeilijke keuze, zonder vaste verblijfplaats zou ze de voogdij over Nikita ook verliezen, net als over haar oudere dochter. Met droge ogen somt ze de feiten op. Dan valt ze even stil. Ze vertelt dat ze, sinds ze hier woont, weer familie heeft. Dat haar leven opnieuw is begonnen. En hoe dankbaar ze daarvoor is. Niet alleen Mission Possible is ze dankbaar, maar vooral God. Hij heeft haar laten zien dat Hij haar Vader is. Op dit moment werkt de jurist van ons team aan de zaak van de dochter van Olga. Nu het zo goed met haar en Nikita gaat, proberen we ervoor te zorgen dat haar dochter ook weer bij haar moeder en broertje terugkomt.

Meer verhalen lezen, als dat van Olga? Check: https://missionpossible.nl/rusland/nieuw-leven-in-tsjeljabinsk/

0 Comment
  TOP