Menu
Unsuccessful

Gezondheidszorg voor de allerarmsten in Congo

105%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.362

  • 103 armen zorg

  • Doelbedrag

    € 2.250

  • Doel

    100 armen zorg

Roland & Ingeborg kennen we van eerdere projecten. Zij wonen in het oosten van Congo, in de stad Goma. Roland is Congolees en pastoor van beroep. Hij is getrouwd met Ingeborg, een Nederlandse kinderarts. Samen hebben ze twee kinderen en zetten ze zich in voor de allerarmsten. Heel concreet betekent dit dat zij een medische kliniek zijn gestart in een sloppenwijk van Goma. Voor de inrichting van deze kliniek, hebben ze inventaris nodig. Mooi en heel concreet! Dit is wat Roland en Ingeborg daarover schrijven:

Zeventig procent van de Congolese bevolking heeft beperkte of geen toegang tot gezondheidszorg. Dit geldt voor het land in zijn geheel. Vanwege ernstige instabiliteit in de oostelijke provincies waar Action Uruma werkt, is dit percentage zelfs hoger. Eén op de tien kinderen sterft voordat het 5 jaar is. Ter vergelijking: in Nederland is dit 1 op de 250 kinderen (Unicef). Een van de belangrijke oorzaken is malaria – dit is een behandelbare infectie!

Om ons heen zien we het onvermogen van de mensen om medische hulp te vinden en de wanhoop van ouders. We hebben gezien en gehoord dat kinderen en moeders zijn gestorven omdat er geen toegang was tot zorg. Dit alles maakt onze droom om een medische kliniek te starten, urgent.

Mede met de hulp van de donoren van stichting Hands & Feet hebben we het eerste gebouw voor de kliniek kunnen bouwen, tevens is er een septic tank gegraven, een muur gebouwd en een toiletgebouw neergezet. We zijn bezig met de afwerking van het gebouw en willen nu de kliniek gaan inrichten. Om een idee te geven hebben we op een rijtje gezet wat daarvoor nodig is.

Bureau €130
Bureaustoelen €70
Patiënten stoelen €70
Wachtkamer banken €150
Onderzoekstafel €600
Kasten €160
Lampen €35
Watertank €1.000

Voor hun 40 jarig huwelijksjubileum hebben Rob & José van Bemmel aan dit project bijgedragen. Wij willen met het maandproject van oktober, hier nog een schepje bovenop doen, zodat Roland en Ingeborg een mooi bedrag hebben om de benodigde zaken aan te schaffen.

Met Hands & Feet willen we voor de zieken zorgen, de last van ziekte verlichten en onnodige sterfte en lijden verminderen. Doe je mee? Doneer deze maand voor dit project en/of bidt voor Roland & Ingeborg, hun gezin en hun bediening. Dank je wel dat je hieraan bij wilt dragen!

0 Comment
  TOP