Menu
Unsuccessful

Slaapzakken voor vluchtelingen op Lesbos

95%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 3.719

  • 286 slaapzakken

  • Doelbedrag

    € 3.900

  • Doel

    300 slaapzakken

Because We Carry (BWC) gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Naast het sturen van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen delen zij het broodnodige uit zoals eten, tenten en droge kleren. En de teams brengen een glimlach, respect en wat hoop!

BWC houdt van daadkrachtige naastenliefde en hun motto is dan ook #‎nietlullenmaarpoetsen.

Op Lesbos komen na een ‘coronapauze’ sinds half juni weer bootjes aan. Mensen op de vlucht voor geweld in hun thuisland en geen veiligheid gevonden in Turkije. Aangekomen op Lesbos is het nog niet veel beter, en ontbreekt het aan de eerste basisbehoeften. Veelal slapen zijn de eerste nachten onder de sterrenhemel, zwangeren en kinderen inclusief.

Because We Carry posste op FaceBook: .”… in tijden van corona is aankomen wat normaal al heel intens is, nu ook nog eens vol onzekerheid. Testen die afgenomen worden, wat betekent uren wachten, geen duidelijk plan van waar ze naar toe gaan met als gevolg buiten slapen onder de sterrenhemel. Om eerlijk te zijn voelt het erg onrustig op Lesbos, wij ervaren het als rommelig. Mensen hebben onze hulp nodig qua basic needs, zoals water, eten, luiers en slaapzakken. Onze laatste slaapzakken hebben we gister aan moeders met kinderen gegeven en we willen graag een nieuwe stock inslaan zodat we altijd achter de hand hebben voor nood.

Hands & Feet wil iets doen en wil geld voor 300 slaapzakken bij elkaar brengen. Zodat wanneer mensen aankomen, vaak nat, ze geholpen kunnen worden met een droge slaapzak voor de nacht. Eén slaapzak kost 13 euro, voor ons een schijntje, voor hun een iets warmer welkom.

Help en bid jij ook mee?

Hartelijke groet,

Joost | Mark | Frank

 

Bekijk hieronder ook een treffend filmpje van Because We Carry over waarom zij doen wat ze doen.

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP