Menu
Unsuccessful

Steun HIV-voorlichting in sloppenwijken van Bangkok

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.005

  • 100 trainingsdagen

  • Doelbedrag

    € 1.000,-

  • Doel

    100 trainingsdagen

Jan-Peter en Natasja Kelder werken in Thailand voor Siam-Care: een christelijke organisatie die zich inzet voor families die geraakt zijn door hiv/aids. Dit doen zij o.a. door familiezorg, gevangeniswerk en door training en voorlichting te geven.

Na Laos heeft Thailand de meeste tienerzwangerschappen in heel Azië. Één op de 20 meisjes tussen de 15-19 wordt zwanger. Ook raken er jaarlijks duizenden tieners besmet met Hiv. Ouders en docenten praten liever niet over seks en dus blijft het probleem bestaan…

Het ventje op de foto links heet Alip. Hij woont bij zijn oma in een sloppenwijk, in een zeer primitief hutje van golfplaten en hout. Zijn beide ouders zijn overleden door HIV, sindsdien zorgt zijn oma voor hem. Oma is bijna 70 en werkt 6 dagen per week als schoonmaakster. Ze verdient ongeveer 150 euro in de maand, wat nauwelijks voldoende is om van rond te komen. Siam-Care ondersteunt de schoolkosten van Alip, denk aan reiskosten, schriften en pennen, schooluniformen en kosten voor extra activiteiten op school. Officieel is onderwijs gratis in Thailand maar door allerlei extra kosten kunnen arme kinderen vaak niet naar school. Dankzij onze steun kan Alip studeren. Hij is een erg vrolijke en nette jongen, die erg van voetbal houdt en goed presteert op school.

Het team van Siam-Care geeft ook voorlichting op middelbare scholen, traint onderwijzers en kerkleiders en biedt trainingen aan voor ouders in de sloppenwijken van Bangkok.

Hands & Feet wil dit waardevolle project graag ondersteunen en door 100 studenten, onderwijzers en kerkleiders trainen. Een trainingsdag kost gemiddeld € 10,- per persoon. Help jij deze maand mee om € 1.000,- bijeen te brengen?

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP