Menu
Unsuccessful

Stookhout voor Roma’s in Roemenië

121%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 3.020

  • 30 gezinnen hout

  • Doelbedrag

    € 2.500

  • Doel

    25 gezinnen hout

De Nederlandse Karin Muller werkt met haar stichting Licht in de Duisternis onder de armen in Roemenië. Dit land maakt sinds 1 januari 2007 deel uit van de Europese Unie, maar de armen en in het bijzonder de Romabevolking merkt hier niet veel van.

Sinds twee jaar komt het team van Karin in een bergdorpje genaamd Capusu Mic. De situatie is er volgens Karin nog erg schrijnend. Gezinnen met veel kinderen, die nog steeds in erbarmelijke omstandigheden wonen. Kleine huisjes, ramen met plastic dicht geplakt en kinderen in oude, vieze kleding. De kans om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen is klein.

Karin en haar team wil de gezinnen in dit dorp naast voedsel, kleding en schoenen ook helpen met brandhout, zodat de gezinnen deze winter warm doorkomen. Hout is echter schaars en erg duur op dit moment in Roemenië. Een kuub hout kost rond de 50 euro, voor de hele winter heeft één gezin 2 kuub nodig dus €100. Een bedrag wat voor de meesten helaas niet te betalen is. 

Deze maand wil Hands & Feet graag het hout voor 25 gezinnen in de bergen voorzien. Eén kuub hout kost €50,- dus voor €100,- komt een heel gezin warm de winter door.

Help je met ons mee? Je gift en je gebed is meer dan welkom!

Hartelijke groet, 

Joost | Mark | Frank

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP