Menu
Unsuccessful

Tropische stormen richten schade aan La Tulipe in Congo

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.998

  • 1199 kids veilig onderwijs

  • Doelbedrag

    € 3.000

  • Doel

    1200 kids veilig onderwijs

“We hebben nu alle hulp nodig die we kunnen krijgen zodat het onderwijs aan de school La Tulipe weer snel kan doorgaan in een veilige omgeving”, zegt Mieke Rang, “Onze vrienden in Mikondo zijn wel wat gewend, maar nu sloeg bijna de wanhoop toe.” Tropische stormen raasden eind maart op twee achtereenvolgende dagen in de stadswijk Mikondo van Kinshasa (hoofdstad DR Congo). De schade aan het schoolgebouw van La Tulipe was goed zichtbaar: het dak boven de eerste etage aan de straatkant weg, de dakplaten in het rond gevlogen en daardoor bij de buren weer schade, enz.

Een man die schuilde onder het afdak aan de straat werd getroffen door vallend puin en moest naar het ziekenhuis en zijn motor is kapot. Het puin is snel geruimd, maar nu moet het herstel van het schoolgebouw meteen ingezet. Zodra er geld voor is en er is haast bij. De examentijd breekt aan. Als na de al die lesuitval van de Covid-tijd nu wéér de voortgang van het onderwijs verstoord wordt, vallen er nog meer kinderen voorgoed buiten de boot. Immers, wie eenmaal gewend is aan het leventje zonder school, krijg je haast niet meer terug.

En nu wij in Nederland! Mieke Rang, bestuurslid van St. Vrienden van Mikondo schrijft: “We pakken de uitdaging op, omdat er voor deze schoolkinderen geen andere hulp is dan de onze. En zoals iemand ons appte: Met de nodige financiële ondersteuning komen ze snel over de schade heen. – Dat is waar. De veerkracht van het team in Mikondo is bewonderenswaardig. Alleen deze keer gaat het om zo’n groot bedrag, er is zo’n € 50.000 schade! Wat schuilt daar een power in als iedereen zijn steentje zo bijdraagt!

Hands & Feet wil deze maand graag een steentje bijdragen, voor het herstel van het interieur van 3 lokalen en de belettering. De kosten daarvan worden geraamd op € 3.000. Denk daarbij aan schilderwerk, muren binnenkant, schoolborden. Er zitten 1200 kinderen op La Tulipe, dus voor €2,50 per kind, kun je bijdragen aan veilig onderwijs onder een veilig dak!

 

Achtergrond van Projets Mikondo, de partner van St. Vrienden van Mikondo

Met grote inspanningen slaagde het schoolteam er ook dit jaar weer in 1200 leerlingen in het proces op te nemen, ‘s morgens de jongsten, ‘s middags de middelbare scholieren. De (te) kleine ruimten worden optimaal gebruikt.

In de wijk Mikondo in Kinshasa, de hoofdstad van DRCongo, hebben veel kinderen geen toegang tot onderwijs. Als er geen hulp voor hen zou zijn van de lokale Stichting Projets Mikondo zou het er slecht uitzien voor die kinderen met als enig perspectief een leven als pauper.

Sinds ruim 20 jaar zijn zo vele duizenden extreem arme families geholpen door Projets Mikondo. Het onderwijs op de school LA TULIPE is voor hen 100% gratis.

“De inspanningen van het team in MIKONDO zijn indrukwekkend en de verhalen daarover inspireren ons enorm”, zegt Mieke Rang, van de St. Vrienden van Mikondo. “Zonder ons waren de kinderen in Mikondo armzalige verschoppelingen gebleven in een maatschappij waar je zonder ontwikkeling niet meetelt”.

www.mikondo.nl

Volg ook Blog van Mieke  https://www.mikondo.nl/blog-van-mieke.html

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP