Menu
Unsuccessful

Vakantiebijbelclub in de bush van Liberia

197%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 5.506

  • 918 kids doen mee

  • Doelbedrag

    € 2.800,-

  • Doel

    500 kids doen mee

De Nederlandse Anneke en haar man Mambu startten 9 jaar geleden met hun eerste Kinderbijbel-club programma in de bush van Liberia. Inmiddels bereiken zij duizenden kinderen per jaar. Ook dit jaar gaan zij weer een Kinderbijbel-club organiseren. Op zo’n dag wordt zowel over zaken als hygiëne als ook over het Evangelie verteld. Uit alle omliggende dorpen in de bush komen kinderen en vaak ook hun ouders mee om deze dag mee te maken. Tot nu toe werd dit in één regio gedaan, nu willen ze het uitbreiden naar een tweede.

Als Hands & Feet willen we dit project ondersteunen door de kosten van deze dag te betalen. De kosten bedragen totaal 2.000 euro, voor beide regio’s. Van dit bedrag worden 500 maaltijden, 500 werkjes en het transport voor een deel van de kinderen bekostigd. In elke regio komen ca. 250 kinderen.

Tevens willen we 4 nieuw banden bekostigen voor de terreinwagen die zij nodig hebben om van en naar de locatie te komen. Deze kosten daar omgerekend 200 euro per stuk, ofwel 800 euro totaal. Uiteraard wordt deze terreinwagen ook ingezet voor de andere projecten die Anneke en Mambu doen voor hun organisatie Manneka.

Op de dag zelf worden de kinderen in 4 leeftijdsgroepen verdeeld. Op hun eigen niveau horen zij dan een verhaal uit de Bijbel, maken zijn knutselwerkjes en doen ze sport en spel. Uiteraard is er genoeg eten en drinken voor alle kinderen.

Bomi, het district waar deze dag wordt gehouden, is nog steeds een donker gebied. Veel kinderen worden door hun ouders nog naar de secret society bush gestuurd. Meisjes worden nog steeds besneden en jongens krijgen bepaalde inkervingen in hun rug, allemaal met demonische linken. Sommige kinderen worden uit de bush meegenomen om de naar moskee waar in de weekenden de kinderen trainingen ondergaan op het gebied van correct bidden, Koran lezen, etc.

Om Anneke en Mambu te ondersteunen, willen we de kosten voor het evenement bijeen brengen, plus een bijdragen in het vervoer van de vele projecten die zij daar ter plaatse doen. Daarmee komt het doelbedrag op € 2.800,-. Omgerekend naar deelname van 500 kinderen, betekent dat €6 (om precies te zijn €5,60) per kind. We hopen dat je een bedrage wilt overmaken om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen!

Over Mannneka
Manneka wordt geleidt door de Nederlandse Anneke de Kok-Quoi uit Papendrecht en haar man Mambu. Samen zetten zij zich al 10 jaar in voor mensen in het straatarme Liberia. Tijdens de Ebola-crisis in 2014 hebben zij zich ingezet voor de mensen in hun wijk en stad door een paar duizend emmers met kraantje uit te delen, om zo door betere hygiëne het Ebola-virus te stoppen. Meer informatie: www.manneka.org 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP