Menu
Unsuccessful

Vakopleiding textielbewerking voor tienermeiden in India

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.000

  • 44 meiden een vakopleiding

  • Doelbedrag

    € 2.000

  • Doel

    45 meiden een vakopleiding

Rogier Verschoor is oprichter en voorzitter van stichting SJJN, wat staat voor Stichting Jeevan Jyot Nederland. Rogier is zoon van ds. Verschoor, die 10 jaar als predikant verbonden was aan de Gereformeerde kerk in Rijnsburg. Rogier is betrokken geraakt bij de christelijke gemeenschap in Dhandhuka, India. De Jeevan Jyot school in Dhandhuka is onderdeel van de Christi Ashram Dhandhuka (CAD). Sinds 1995 ondersteunt Stichting Jeevan Jyot deze school. Het CAD heeft inkomsten van de christelijke gemeenschap in India waarmee een basisschool, middelbare school, polikliniek en kinderhuis draaiende worden gehouden. Aangezien een aantal kinderen niet dagelijks naar huis kan vanwege gebrek aan transport, verblijven zij een groot deel van het jaar in het kinderhuis. Daarnaast worden het hele jaar informele onderwijssessies in dorpjes gegeven d.m.v. muziek, cabaret en verhalen.

Wil jij een vraag stellen aan een van de meiden? Stuur een e-mail (klik hier) en je ontvangt snel antwoord! De e-mail loopt via Rogier.

Jeevan Jyot school verbouwt eigen graan, groente en houdt een zestal koeien en/of buffalo’s voor de melk. De SJJN ondersteunt alleen het reguliere onderwijs aan Jeevan Jyot. Naast het formele onderwijs voor kinderen van 4 t/m 18 jaar, geeft de school korte vakopleidingen voor meiden die hun school niet af hebben kunnen of mogen maken (van hun ouders). Met deze vakopleiding vergroten deze meiden hun eigen waarde, economische weerbaarheid en zelfredzaamheid. In groepen van zo’n 15 meiden krijgen zij 20 tot 24 weken training in de textielverwerking of computervaardigheden. Om meiden goed op weg te helpen na hun training, heeft de school een ‘roterend fonds’ (GirlsGo4it) gecreëerd, maar dit is veel te klein voor het aantal getrainde meiden. Dit project richt zich op verbetering van trainingsfaciliteiten, -materialen en vergroting van dit fonds.

Vakopleiding textielbewerking
In de jaren 1990 is het CAD gestart met textieltrainingen op kleine schaal. In 2013 werd dat uitgebreid dankzij een groeiend aantal meiden dat training kwam volgen.

Voor het ondersteunen van 1 groep van meiden in hun vakopleiding textielbewerking met toegang tot een lening voor de aanschaf van een naaimachine en andere benodigdheden, wil Hands & Feet zich sterk maken om een €2.000 bijeen te brengen.

Dit bedrag wordt besteed aan:
1. aanschaf van naaimachines,
2. aanschaf van materialen voor textieltraining,
3. vergroting van het Jeevan Jyot roterend fonds voor meiden: GirlsGo4it.

Hands & Feet wil zich richten op een bedrag van €2.000. Hiermee kunnen 15 meiden hun opleiding starten en middels koop op afbetaling, zelfstandig aan de slag. Door de rotatie van het geld kunnen veel meer meiden met het geld worden geholpen. De schatting is dat het geld twee tot driemaal zal roteren, waardoor je omgerekend voor ca. € 40 één meid kan helpen met een opleiding die voor deze meiden van levensbelang is. Help jij mee om een verschil te maken voor deze meiden?

 

Stichting Jeevan Jyot Nederland
De Stichting Jeevan Jyot Nederland (SJJN) is in 1995 opgezet en ondersteunt sindsdien actief het onderwijs en vakopleidingen op Jeevan Jyot.

De SJJN in samenwerking met CAD heeft vanaf 1995 een aanzienlijk aantal projecten uitgevoerd met budgetten variërend van € 1.000 tot € 25.000 gefinancierd door o.a. Cordaid, Edukans, Stichting Emmaus, Wilde Ganzen, kerken en verenigingen (bijv. de Lion’s). Het CAD levert steeds een eigen bijdrage. De SJJN heeft ervaring met co-financiering door verschillende donoren. Extern gefinancierde projecten worden gecoördineerd door de SJJN-oprichter Rogier Verschoor, die veel ervaring heeft met begeleiding van ontwikkelingsprojecten bijv. vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de VN, SNV, WageningenUR, MDF, ICCO, FTO en Oxfam Novib.

Het CAD heeft inkomsten van de christelijke gemeenschap in India waarmee een basisschool, middelbare school, polikliniek en kinderhuis draaiende worden gehouden. Aangezien een aantal kinderen niet dagelijks naar huis kan vanwege gebrek aan transport, verblijven zij een groot deel van het jaar in het kinderhuis. Daarnaast worden het hele jaar informele onderwijssessies in dorpjes gegeven d.m.v. muziek, poppenspel, cabaret en verhalen. Jeevan Jyot school verbouwt graan, groente en houdt een zestal koeien voor de melk. De SJJN ondersteunt alleen het reguliere onderwijs aan Jeevan Jyot. Naast het formele onderwijs voor kinderen van 4 t/m 18 jaar, geeft het CAD korte vakopleidingen voor meiden die hun school.

Voor meer info: www.sjjn.nl

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP