Menu
Unsuccessful

Een veilige plek voor kansarme jeugd in Mongolië

113%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.353

  • Doelbedrag

    € 1.200,-

  • Doel

    50 jongeren een veilige plek

Nederlanders Sylvia & Aphrezo wonen met hun drie kinderen Reuben, Rasivor & Ryan in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Hun missie is er te zijn voor onbevoorrechtte jongeren uit kansarme gezinnen en hen God’s liefde te geven. Veel van deze jongeren, soms wees of komende uit arme of gebroken gezinnen, missen leiding in hun leven en belanden in het harde straatleven, met alle risico’s van dien.

Concreet doen Aprhezo en Sylvia dit door wekelijks voetbalwedstrijden te organiseren en runnen zij jeugdcentrum Het Net. Samen vangen ze ca. 50 jongeren op. Om ook in de winter deze veilige plek te kunnen bieden, het jeugdcentrum open te houden en een gymzaal te huren voor sport & spel, is er € 1.200,- nodig, ofwel € 24,- per jongere. Help je mee?

Ulaanbaatar [Mongolië]
Mongolië bevindt zich in het noordelijk gedeelte van Azië, het ligt tussen Rusland en China. De Mongoolse bevolking bestaat uit 3 miljoen mensen en de helft van hen woont in de hoofdstad, Ulaanbaatar. Ulaanbaatar is de koudste hoofdstad ter wereld en de temperatuur kan dalen tot -40C en soms zelfs nog lager. De winters duren van oktober tot maart.

Verkeerde afleiding
Voor de jeugd zijn er onvoldoende activiteiten en plaatsen om hun tijd veilig door te brengen en daardoor komen velen van hen in de problemen.
Ze missen leiding, brengen hun tijd op straat door, er is niks te doen en geen plek waar ze heen kunnen. Het gevolg is dat deze jongeren naar de Game Centers gaan om computerspelletjes te spelen, ze kijken de verkeerde films, pornografie, etc. Ook komen ze op deze plekken in aanraking met roken, drinken ze alcohol, wat geregeld leidt tot kleine criminaliteit zoals diefstal.

Levit project en Jeugdcentum Het Net
Om jonge mensen een betere mogelijkheden te bieden zijn wij begonnen met voetbal, eens per week voor verschillende teams en leeftijdsgroepen.
We hebben ook een klein jeugdcentrum, genaamd ‘Het Net’, waar de jeugd hun tijd na school en op zaterdag kan doorbrengen. In dit centrum geven we de jongens drinken, snacks en soms een maaltijd nadat ze uit school komen.

Kansarme jongeren
Veel van de jongens die naar het jeugdcentrum komen, komen uit gezinnen die in het arme deel van de stad, het Ger-district, wonen. Veel van hen komen uit éénouder gezinnen of zijn wees. Ze hebben tot heel weinig mogelijkheden en het zijn niet de meest bevoorrechte jongens, dus we proberen ze ook op andere manieren te helpen, opbouwen van karakter, aanleren van levensvaardigheden en een sportieve levensstijl en we delen Gods liefde met hen.

Lange koude winters
De winter is al begonnen in Mongolië en we kunnen niet meer buiten voetballen, zoals we eerder schreven, zijn de weekenden lang en gaan we graag door met de sportieve activiteiten. We kunnen hiervoor een gymzaal huren om deze kansarme jeugd toch een kans te geven om te leren, te sporten en voetballen. Doordat er buiten zo weinig kan in de winter, komt er veel jeugd naar het jeugdcentrum. Ze spelen hier spelletjes, computerspelletjes, tafelvoetbal of kijken een film. Wij bieden ze drinken, snacks en soms een maaltijd aan.

Hartelijke groet uit Ulaanbaatar, Mongolië.

Aphrezo & Sylvia
Reuben, Rasivor en Ryan

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP