Menu
Unsuccessful

Medische vluchten naar afgelegen delen van Tanzania

48%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.903

  • 476 mensen medische hulp

  • Doelbedrag

    € 4.000

  • Doel

    1.000 mensen medische hulp

In Tanzania, een republiek in Oost-Afrika, is gezondheidszorg moeilijk toegankelijk; vooral landelijke gemeenschappen zijn geïsoleerd door een beperkt wegennet. Daarom vliegt MAF -Mission Aviation Felllowship- met een team van medisch personeel langs deze dorpen om medische hulp te bieden. Deze vluchten van meerdere dagen naar verschillende dorpen noemen ze medische safari’s.

In Tanzania leeft bijna een kwart van de bevolking onder de armoedegrens. Ook is er een tekort aan basisgezondheidszorg. Vanwege slechte en soms zelfs niet aanwezige infrastructuur is gezondheidszorg moeilijk toegankelijk in afgelegen delen van Tanzania. Daarom vliegt MAF elke maand naar het Haydom Ziekenhuis om een team van artsen en verpleegsters op te halen. MAF vliegt vier dagen achter elkaar met dit team langs acht afgelegen dorpen om hulp te bieden. Deze medische safari’s zijn vaak de enige manier waarop patiënten kunnen worden behandeld of gevaccineerd. Tijdens de safari onderzoekt het medische team zwangere vrouwen, vaccineert kinderen en behandelt zieke mensen. Soms vliegt er ook een lokale evangelist mee die, terwijl de dorpelingen in de rij staan voor hun behandeling, vertelt hij over Gods liefde voor hen.

Tijdens elke Haydom-safari worden gemiddeld 1.600 mensen behandeld. In een dorp genaamd Gorimba hebben ze zelfs moeite om al het werk in één dag gedaan te krijgen, omdat er zoveel mensen naar de kliniek komen (tussen de 350-500 mensen). De impact van deze safarivluchten wordt vergroot door vervoer te bieden aan andere partners zoals Maternity Africa (gezondheidszorg voor vrouwen en moeders), Pamoja Ministries (evangelisatie en kerktraining) en Kilimanjaro Center for Community Opthalmology (ooggezondheidsprogramma’s) van Arusha naar het Haydom Ziekenhuis om daar diensten te verlenen.

Gezondheidszorg is niet de enige focus van deze safari’s. De Hadzabe, Taturu en de Datoogabevolking worden nog steeds geclassificeerd als onbereikt, evenals de Iraqw en Burungi volken. Het ziekenhuis heeft als motto “Tot lof van Zijn heerlijkheid” (Ef 1:14) en getuigt dagelijks van Gods liefde door woord en daad naar deze mensen. Door het ziekenhuis en via de medische safari’s worden onbereikte mensen bereikt met het Evangelie.

Hands & Feet wil dit project ondersteunen, om te voorzien in het broodnodige onderhoud van vliegtuigen en brandstofkosten. Als we deze kosten terugrekenen naar kosten per persoon, bereikt MAF met de vluchten gemiddeld voor €4,00 één persoon. Help je mee om de geïsoleerde bevolking in Tanzania te bereiken met medische hulp en het Evangelie?

In deze video een impressie van de hulp in onbereikbare delen van Tanzania:

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP