Menu
Unsuccessful

Voedsel voor gezinnen in Haïti

101%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.020

  • 101 voedselpakketten

  • Doelbedrag

    € 2.000

  • Doel

    100 Voedselpakketten

Leontine van Dijk uit Rijnsburg is betrokken bij het werk van Hart voor Haïti. Deze stichting heeft een ‘dorp’ gebouwd in de hoofdstad Port-au-Prince, met daarin een school, een kerk en 12 appartementen waar in totaal 150 (wees)kinderen wonen. In het dorp is gelukkig nog geen corona uitgebroken. Wel zien we om ons heen dat de bevolking van de stad nauwelijks het hoofd boven water kan houden. Er mag niet worden gewerkt en dus is er geen inkomen. En geen inkomen betekent met een lege maag naar bed. 

Haïti werd ooit de parel van de Caribbean genoemd, maar nu is het al jaren het armste land van het zuidelijk halfrond. Behalve de afschuwelijke aardbeving die tien jaar terug een groot deel van het land in puin legde, zijn er sindsdien nog heel wat andere natuurrampen geweest, van orkanen tot overstromingen. Daarnaast is er al jarenlang grote politieke onrust. En sinds de president er een half jaar geleden van beschuldigd is geld voor wederopbouw achterover te hebben gedrukt, zijn er opstanden in het land, zwaaien bendes de scepter en heeft de politie het bijltje erbij neergelegd.

Gevolgen van corona

Nu corona ook Haïti heeft bereikt heeft de situatie een dieptepunt bereikt. Op papier lijkt het nog wel mee te vallen met het aantal uitbraken, maar de werkelijkheid is afschuwelijk. Mensen die corona lijken te hebben zwijgen daarover uit angst in elkaar te worden geslagen. En de noodgebouwen die zijn ingericht om corona-patiënten op te vangen, zijn in brand gestoken. Veel groter zijn de financiële gevolgen van corona voor het land: de fabrieken, die de basis van de economie zijn, zijn gesloten. Mensen hebben geen inkomen en dus geen koopkracht. De kwetsbare economie ligt volledig op zijn gat.

Hoe kun je helpen?

Om de ergste nood te verlichten, gaat Hart voor Haïti voedselpakketten uitdelen aan de armste gezinnen van Port-au-Prince. In zo’n pakket zit rijst, meel, olie, bonen, zeep… de essentiële dingen waar een gezin van 6 een maand van kan leven. Een pakket kost 20 euro. Hands & Feet wil het werk van Hart voor Haïti ondersteunen door 100 gezinnen van voedsel te voor zien, totaal € 2.000. Doe je mee?

Kijk voor meer informatie over Stichting Hart voor Haïti op www.hartvoorhaiti.nl

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP