Menu
Unsuccessful

Voedselpakketten voor sloppenwijken in Zuid-Afrika

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 3.013

  • 100 voedselpakketten

  • Doelbedrag

    € 3.000

  • Doel

    100 voedselpakketten

Kock & Rianne uit Katwijk zijn betrokken bij het werk van Christian Surfers. De leden van deze organisatie delen de passie voor Jezus en de passie voor golven. Zuid-Afrika is rijk aan golven, maar in veel dorpen heerst armoede. Nu het coronavirus ook Zuid-Afrika heeft bereikt, is er in de sloppenwijken geen werk meer en geen werk betekent geen eten. En daar willen wij wat aan gaan doen!

Met Christian Surfers Holland willen Rianne en Kock juist in deze periode geld ophalen voor voedselpakketten. Ze hebben de handen ineen geslagen met Groundswell Aid en Aleph Surf voor hulp aan de allerarmsten. Groundswell Aid is een zusterorganisatie van Christian Surfers en ondersteunt ontwikkelingsprojecten in onderontwikkelde surfgemeenschappen in o.a. Zuid-Afrika.

Lege schappen in de supermarkt
De afgelopen weken hebben we kennisgemaakt met een nieuw fenomeen: lege schappen in de supermarkt… Inmiddels zijn die alweer rijkelijk gevuld. Maar in landen als Zuid-Afrika is voedselzekerheid helemaal niet vanzelfsprekend. Zeker nu niet. Nu corona daar de kop op steekt, moeten ook de mensen in de sloppenwijken binnen blijven. Door deze lockdown hebben zij geen werk. En geen werk is geen eten.

Aleph Surf werkt al vele jaren in de townships van Jeffreys Bay. Zij geven jeugd en hun gezinnen die zonder perspectief leven de kans om uit de negatieve cirkel te stappen. Denk hierbij aan huiswerkbegeleiding, een opleiding, een baan of sporten. Aleph Surf heeft een lijst opgesteld met meest kwetsbare gezinnen. Deze gezinnen krijgen geen subsidies of enige ander vorm van hulp en hebben dringend eten nodig. Daarnaast werkt Aleph Surf samen met Wave Point Church om mensen in de sloppenwijken van Durban te voeden.

Hoe kun je helpen?
Om in de eerste nood te voorzien, helpt Aleph Surf deze mensen met voedselpakketten. Daarnaast wordt er gestart met het leveren van zgn. moestuinen. De gezinnen krijgen begeleiding in het verzorgen van de moestuin, zodat zij zelf in hun eten kunnen voorzien. Een voedselpakket voor een gezin kost per week 30 euro, een moestuin plus begeleiding kost 50 euro. Doe je mee?

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP