Menu
Unsuccessful

Voetbaltenues voor straatkinderen Kharkiv

85%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 845

  • Doelbedrag

  • Doel

    0 Kinderen met een toekomst

Rond het EK in Polen en Oekraïne heeft Nederlander Nico de Borst zich samen met de KNVB hard gemaakt voor een professioneel voetbalveldje in Kharkiv, op het terrein van een internaat waar de straatkinderen uit de regio worden opgevangen. De volgende stap is het oprichten van een voetbalclub voor kinderen van het internaat. Op deze wijze biedt Stichting Breath de straatkinderen structuur en hoop voor de toekomst!

Nico de Borst is één van de oprichters van Stichting Breath care for Kids. Nico is een sportman. Hij heeft marathons gelopen en hij heeft een groot hart voor voetbalclub Sparta. Met zijn contacten in de voetbalwereld heeft hij met de KNVB en zijn contacten in Oekraïne dit project gestalte kunnen geven. Stichting Breath heeft afdelingen in o.a. Georgië, Roemenië en Oekraïne.

“Het internaat is een tijdelijk verblijf voor straatkinderen, wezen, kinderen met psychologische problemen en kinderen die bij de ouders zijn weggehaald vanwege alcohol of drugsproblemen” legt Tatiana Pavlenko, projectleider bij Oekraïense tak van Stichting Breath, uit. “De situatie is uitzichtloos voor de kinderen. Stichting Breath zet zich in voor deze kinderen en wil komende zomer starten met een voetbalclub speciaal voor hen.”

Sport is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hands & Feet wil de kinderen van het internaat ondersteunen, door voetbaltenues voor de kinderen aan te schaffen. Met overgebleven gelden zullen voetballen en andere materialen worden aangeschaft.

Doel is om € 1.000 in te zamelen voor 30 tenues en 20 sets materialen. Doneer € 20 en sponsor voor een kind een voetbaltenue! Steun deze kinderen, door bij te dragen in sport. Als hun ‘thuis’ het laat afweten, is sport een manier om nieuwe vrienden te maken, nieuwe doelen te stellen en door sport en spel te leren wat discipline is, hoe je je in een groep gedraagt en hoe je kunt werken aan je zelfbeeld. Hoe waardevol is dat?! Doe je mee?

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP