Menu
Unsuccessful

Voorlichting over albinisme aan kinderen in Tanzania

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.050

  • kinderen voorlichting

  • Doelbedrag

    € 2.050

  • Doel

    1.800 kinderen voorlichting

Gabriëlle de Graaf uit Soest heeft vier kinderen, waarvan twee met albinisme. In Nederland worden zij geaccepteerd zoals ze zijn, maar in Oost-Afrika en in het bijzonder in Tanzania is dat totaal anders.

Albino’s worden er nog steeds vermoord, omdat toverdokters menen dat hun huid en lichaamsdelen geluk en voorspoed brengen. De kinderen worden voor hun eigen veiligheid achtergelaten in kampen waar ze veilig zouden moeten zijn en afgesloten worden voor de buitenwereld. Veel van deze kampen/kinderhuizen zijn overvol en de hygiënische omstandigheden zijn slecht. Er zijn ook gevallen bekend van seksueel misbruik.

Na een bezoek van Gabriëlle en haar team aan Tanzania in 2015 kon zij niet anders dan in actie komen. Zij richtte Inside The Same op, met als doel het welzijn van kinderen met albinisme in Tanzania te bevorderen. Het hoofddoel van Inside The Same is bewustwording te creëren in Tanzania, want dergelijke protectoraten (kinderhuizen) zouden niet mogen bestaan.

Om in 4 steden 3 scholen te bereiken (totaal 1.800 kinderen) zijn de totale kosten 2.050 euro. Omgerekend is dat € 1,14 per kind. Voor € 11,40 krijgen 10 kinderen voorlichting en voor € 170 een hele school. Hands & Feet wil zich inzetten om deze 1.800 kinderen te bereiken. Doe je mee?

Check onderstaande video, die gebruikt wordt bij de educatie over albinisme en het filmpje van Inside The Same[aanrader]

Meer informatie over Inside The Same op www.insidethesame.com

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP