Menu
Unsuccessful

Warme voeten voor Roemeense kinderen

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 4.000

  • 200 paar schoenen

  • Doelbedrag

    € 4.000,-

  • Doel

    200 paar schoenen

Evert Brouwer uit Lisse is betrokken bij Familie Sponsorplan Roemenië (FSR). Zij bieden hulp aan Roemeense gezinnen die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. FSR biedt hulp aan gezinnen die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Zeker in de koude winters, een zware periode voor veel Roemenen, leidt dit tot schrijnende situaties. Er is gebrek is aan o.a. kachels, stookhout, medicijnen en warme kleding. Soms worden ook ernstige gebreken in huis gerepareerd.

In het kader van de ‘actie winterhulp’ kopen de medewerkers van FSR in januari nieuwe, warme schoenen voor schoolgaande kinderen uit arme gezinnen.  Dit gaat in totaal om 200 kinderen uit de sponsorprogramma’s. Deze kinderen en hun gezinnen worden maandelijks bezocht door de lokale medewerkers. Ook nemen zij de tijd om met de mensen de praten. De problemen hebben vaak een diepere oorzaak, zoals ziekte, schulden, alcoholisme en geweld. Door goed te luisteren naar de mensen  wordt ook geprobeerd de gezinnen verder te helpen. Dit kan door middel van goed advies, medische hulp en pastorale hulp (gebed).

 

Hands & Feet wil op een praktische manier bijdragen en de 200 kinderen van nieuwe schoenen voorzien. De kosten hiervoor zijn  €20,- per paar, oftewel €4.000 in totaal. €20,- is voor hen een niet te betalen bedrag, voor de meeste van ons echter een bedrag dat we best kunnen missen. Help jij ook één of meerdere kinderen aan warme voeten en zo de winter wat draaglijker? 

 

 

0 Comment
  TOP