Menu
Unsuccessful

Winterschoenen voor Roma-kids in Oekraïne

96%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 4.342

  • 145 paar schoenen

  • Doelbedrag

    € 4.500,-

  • Doel

    150 paar schoenen

Afgelopen zomer was Frank met twee zoons Sven (8) en Stijn (6) in Oekraïne. Ze bezochten daar o.a. een Roma-kamp. Het was er lekker weer, kinderen liepen op blote voetjes. Nu, een paar maanden later, is het er nat en modderig. Ook nu lopen sommige kinderen nog op blote voeten of erbarmelijk schoeisel…

In Oekraïne, en zeker op de Roma-kampen, zijn winterschoenen of warme laarzen hard nodig. Vele Roma-ouders in Oekraïne kunnen zich een paar goede schoenen echter niet veroorloven.  Mede als gevolg hiervan gaan veel kinderen niet naar school. Daar moet iets aan gebeuren! 

Sanyi, een betrouwbaar contact van Hands & Feet in Oekraïne, inventariseert deze week samen met zijn vrouw Erszeke de maten van alle kinderen op vier Roma-kampen. Naar schatting zijn dat 150 kinderen. Voor elk kind worden vervolgens goed passende, warme winterschoenen gekocht. Samen hopen we hen deze maand / uiterlijk begin november te kunnen voorzien van goede schoenen.

Nieuwe schoenen kosten daar  30 per paar. Voor hen vrijwel niet te betalen, voor de meesten van ons een bedrag wat goed te overzien is. Help jij deze kinderen ook aan warme voeten? We hopen op je hulp!  

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP