Menu
Unsuccessful

Zorg voor zwervers Oekraïne

101%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 1.215

  • Doelbedrag

    € 1.200

  • Doel

    6 maanden opvang

Sergi zorgt voor zwervers in de stad Choest. Vanuit christelijke naastenliefde bereikt hij hen door wekelijks op straat te staan met koffie en thee. Door oprechte liefde en aandacht is bij hun thuis een huisgroep ontstaan waar wordt gezongen, gebeden en uit de Bijbel wordt verteld. Daarnaast helpt Sergi door hun wonden te verzorgen of te zorgen voor eten of drinken.

Voorheen kwamen de mensen bij hem thuis, maar hierdoor liepen zijn eigen kinderen kans op besmetting met Tuberculose en Hepatitis. Sinds kort huurt Sergi daarom een apart huis voor deze mensen. Hier vinden de samenkomsten plaats én het dient als nachtopvang voor daklozen. In Nederland ervaren we net als in Oekraïne nog s’-zomers temperaturen. Normaal begint de winter in Oekraïne in oktober en november, en zal het snel koud worden. We willen samen met jou zorgen dat Sergi en de mensen waar hij zich over ontfermt in ieder geval de winter over kunnen. Sergi zijn geloof is groot en vertrouwd erop dat God hem ook in de toekomst de weg blijft wijzen en hem zal helpen te doen wat in zijn macht ligt, zo lang de nood er is.

Hoe mooi zou het zijn als we met elkaar een half jaar de kosten kunnen dragen van deze noodopvang. De kosten zijn € 200,- per maand. Hands & Feet wil een half jaar lang de huur bekostigen. Help je mee? Voor € 50,- bekostig je een week de opvang, en voor € 6,50 één dag. Help je mee?

Over Sergi: De vaste locatie waar de zomerkampen van Stichting Oekroe worden gehouden sinds 2003, is het voormalige KGB-terrein in Lavki. Dit kampterrein wordt beheerd door het Baptistenpredikant Fedya en zijn vrouw Nadia. Sergi is één van hun zoons en op die manier een bekende van Frank en Joost. Aanvankelijk importeerde Sergi auto’s uit Europa, maar richt zich nu in het bijzonder op evangeliseren en bereikt daardoor veel mensen aan de rand van de Oekraïense samenleving. 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP