Menu

Fietssponsortocht 2013 groot succes!

Het zit er weer op! De jaarlijkse fietssponsortocht is terug van weggeweest. Na een korte afwezigheid van 1 jaar, stond op vrijdag 26 en zaterdag 27 april de 7e fietssponsortocht op het programma. De tocht van ruim 200 kilometer was dit jaar bestemd voor 3 projecten van Stichting Hands & Feet:

 • Onderwijs voor Roma-kinderen in Oekraïne
 • Onderzoek voor de gehandicapte Andri (33) uit Oekraine
 • Student Jimmy (22) uit Entebbe, Oeganda

Van Rijnsburg naar Nijkerk
Vrijdagmorgen vroeg verzamelden we (een groep van in totaal 18 fietsers) bij de Laurentius kerk in Rijnsburg. De weersvoorspellingen waren fantastisch: regen, kou en windkracht 4; wat wil een mens nog meer?!? Het enthousiasme van de fietsers was ondanks deze slechte weersvoorspellingen niet te temperen. Met een behoorlijke snelheid legden we de eerste 35 kilometer tot aan het Amsterdamse bos in zo’n 2 uur af. Daar bleken de weersvoorspellingen helaas uit te komen: het startte daar met regenen en het hield pas op toen we over de dijk van Spakenburg naar (onze eindbestemming van vrijdag) Nijkerk reden. Tussendoor passeerden we mooie dorpjes en stadjes zoals Oudekerk aan de Amstel, Weesp, Naarden, Bussum, Laren en Eemnes. Ondanks de druilende regen, werd er volop genoten en gelachen. De groep bestond uit mannen en vrouwen van alle leeftijden, hetgeen altijd tot leuke gesprekken leidt. In Nijkerk werden we warm onthaald door Hans en Joke de Jong, die hun huis hadden opengesteld om ons (18 !!! fietsers) van onderdak en eten te voorzien. Wat een fantastische gastvrijheid! Hans en Joke, nogmaals hartelijk dank!!!!!! De avond was reuze gezellig, het leek alsof iedereen elkaar al jaren kende. Tot laat in de avond hebben we genoten van een hapje, een drankje en elkaars gezelschap.

Van Nijkerk naar Rijnsburg
Al vroeg kwam zaterdagmorgen de zon op. De zon? Ja de zon! Leek hij op vrijdag nog ver te zoeken, zaterdag knipoogde hij ons al vroeg wakker. Of kwam dat door het gesnurk en de nodige winden van 12 mannen op een zolder? Enfin, na een heerlijk ontbijt namen we afscheid van Hans en Joke en klommen we weer in het zadel. Heerlijk om met je van spierpijn doordrongen billen weer één te worden met je zielsverwant op deze tocht: het zadel. Enkele vertrokken gezichten bij de opstap, maar gelukkig konden we snel weer aan het zadel wennen. Een heerlijk zonnetje en de wind in onze rug bracht ons via Soest en Maartensdijk (waar we heerlijke koffie dronken op een kinderboerderij) al snel op onze lunchlocatie in Oud-Loosdrecht. De eerste ruim 40 kilometer van vandaag zaten erop! Ook na de uitsmijters en hamburgers leek het weer ons toe te lachen. Met de wind in de rug en een zon in het gezicht legden we in korte tijd nog eens 35 kilometer af. Wat kon er nog misgaan? Een lichte wijziging in de windrichting wellicht….? Na een heerlijke bak koffie bij het prachtige theetuintje langs het “schapenpad” nabij Leimuiden, stapten we weer op de fiets voor de laatste 30 kilometer. Al snel bleek dat dat laatste stukje niet het makkelijkste stukje was. De wind draaide iets en langs de haarlemmertrekvaart kregen we hem schuin van voren. Ploegen, zweten, pijn in de knieën en verbeten gezichten was het gevolg. Op wilskracht fietsten alle deelnemers de tocht echter uit en even na half 6 werden we warm onthaald op het Koomansplein in Rijnsburg. Moe maar voldaan konden we terugkijken op een prachtige 7e editie van de fietssponsortocht!

De statistieken
In totaal hebben we zo’n 11,5 uur in het zadel gezeten, 216 kilometer afgelegd, slechts één lekke band gereden, meer dan 100 eieren gegeten en het belangrijkste: ruim 6.500 euro opgehaald voor de drie hierboven genoemde projecten. Want daar was het uiteindelijk allemaal om te doen!

Dank!!!
Een woord van dank voor onze Heer. Fijn dat we na ruim 200 kilometer allemaal weer veilig thuis mochten komen. Dank ook aan Kees van der Meij, die zijn bus beschikbaar stelde als bezemwagen. Natuurlijk ook de berijder van die bus, Dick van Delft 2 (de schoonvader van… niet te verwarren met de neef…). Onze gastouders Hans en Joke, de sponsors en uiteraard ook de fietsers.

Tot volgend jaar!

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


1 Comment
 1. corry 10 mei 2013 at 09:56

  Hallo leuke schrijver(ster)
  Een heel leuk stukje over de fiets-sponsor-tocht.
  Je beleef het weer even opnieuw.
  Ik heb een fotoboekje in elkaar gedraaid, zodat je
  over een aantal jaren nog weer eens kan genieten van
  de f-s-t- 2013 met al zijn leuke en minder leuke facetten.
  Ik wens jullie succes met het uitwerken van de 3 projecten.
  Het eind bedrag vond ik heel mooi.
  God bless you en de projecten.
  Corry.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP